UMJESTO OMEKŠIVAČA, STAVITE OVA 2 SASTOJKA U MAŠINU: Veš će biti tako mekan i baršunast - bez hemikalija!

Praktična žena
UMJESTO OMEKŠIVAČA, STAVITE OVA 2 SASTOJKA U MAŠINU: Veš će biti tako mekan i baršunast - bez hemikalija!
-

Prirodna zamjena za omekšivač postoji - evo kako da na eko način vaš veš bude baršunast i mirišljav!

Ukoliko želite da u kućnoj higijeni izbjegnete hemikalije i na eko način operete veš, otkrivamo vam savršenu zamenu za omekšivač. Evo koja 2 sastojka predstavljaju odličnu alternativu:

1. Sirće - Osim što ga koristimo u pripremi jela, sirće je jedna od vodećih namirnica za čišćenje kuće, posebno ako ga kombinujete sa sodom bikarbonom. Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač. Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano bijelo sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osjećati na sirće, a biće nevjerovatno mekan i baršunast.

Napravite sami ekološki deterdžent za pranje veša na različitim temperaturama (40, 40-60, 60-95)
  
2. Eterična ulja
- Ukoliko koristite omekšivač iksljučivo zbog mirisa, i ovde postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvježavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš. Pomiješajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmiješajte mješavinu, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu. Za miris svežine, preporučujemo eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema ili eterično ulje bergamota, dok će lavanda mirisati na čisto i nježno.

Izvor: Sensa

Ne propustite