EVO KAKO DA NAPRAVITE JASTUČIĆE OD KROMPIRA: Ovaj recept je zaludio Internet, PREJEDNOSTAVNO

Praktična žena
EVO KAKO DA NAPRAVITE JASTUČIĆE OD KROMPIRA: Ovaj recept je zaludio Internet, PREJEDNOSTAVNO
-

Jastučići od krompira odlična su grickalica ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Svi volimo ukusne grickalice naročito kada gledamo omiljeni film ili seriju. Umjesto da kupujete čipseve koju su puni vještačkih aroma i aditiva napravite jastičiće od krompira, koji su još ljepši i ukusniji. Prave se od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Tijesto je slično kao za domaće njoke, a ovi jastučići od krompira će biti savršeno hrskavi spolja i mekani iznutra. Pored toga možete da ih poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa. 

Sastojci:

500 g krompira
100 g brašna
so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite, isjecite na tanje kriške i skuhajte. Kada je krompir skuhan dobro ga procijedite, izgnječite viljuškom, posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Zamijesite glatko tijesto, koje treba da bude mekše. Testo razvucite oklagijom na debljinu oko 2 centimetra, a zatim ga isjecite na trake. Svaku traku isjecite na kockice širine takođe oko 2 cm i malo ih pritisnite viljuškom da dobije šaru. U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte, pa pecite jastučiće nekoliko minuta, dok ne dobiju lijepu hrskavu i rumenu koricu. Jedite ih dok su još vrući i po želji ih servirajte uz neki umak, kao što su kečap ili majonez. 

Izvor: Stvar ukusa 

Ne propustite