KAKO INDIJKE IMAJU TAKO ČISTO, MLADO I ZATEGNUTO LICE - TAJNA JE U LAKOM TRIKU: Ovo svaka žena treba da proba!

Praktična žena
KAKO INDIJKE IMAJU TAKO ČISTO, MLADO I ZATEGNUTO LICE - TAJNA JE U LAKOM TRIKU: Ovo svaka žena treba da proba!
Indijke imaju prelijepu, čistu i zategnutu kožu, a služe se moćnom drevnom tehnikom prirodne medicine! Ajurveda i njene smjernice pomažu im da zablistaju!

Indijke imaju prelijepu, čistu i zategnutu kožu, a služe se moćnom drevnom tehnikom prirodne medicine! Ajurveda i njene smjernice pomažu im da zablistaju!

Ajurveda je tradicionalna indijska medicina koja liječi, iscjeljuje i obnavlja organizam u skladu sa prirodom. Ona u načinu liječenja uzima u obzir cjelinu života, a njen cilj je zdravlje na više nivoa - energetsko, mentalno, fizičko...

Osim u službi zdravlja, ajurveda se primjenjuje i za ljepotu - njegovanje kože i kose. Sigurno ste se pitali kako su Indijke tako zanosne, sa dugom kosom koja oslikava njihovu snagu, i čistim licem koje je odraz njihove autentične ljepote. Tajna je baš u ajurvedi.

  Pravila u ovakvom tretmanu su vrlo jednostavna - sve je prirodno, a u njegovanju kože, važno je čišćenje, hranjenje i hidriranje. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i jeftinih saveta za negu kože po receptu prelijepih Indijki:

1. Konzumiranje prokuhane vode - Hidratacija je najvažnije pravilo za negu kože, a prema ajurvedi, voda treba da bude prokuhana i topla, kao i da se ispija u manjim gutljajima. To savetuju i lekari: ukoliko odjednom popijete mnogo vode, ona će samo "proći" kroz telo, odnosno brzo ćete je izbaciti iz organizma, dok manji gutljaji garantuju da voda dospe baš tako gdje treba i hidrira organizam.

2. Samomasaža -Ova opuštajuća tehnika u indijskim ritualima lepote koristi se vekovima, a u masaži se najčešće koristi susamovo ulje. Ova vrsta ulja preporučuje se za njegu kože, kose, zuba, pa čak i nakon sunčanja. Kada izmasirate lice ovim uljem, koža će biti nahranjena i svježa, a posebno s epreporučuje osobama koje imaju suhu kožu lica.

3. Šargarepa - Brojna istraživanja dokazala su da je šargarepa jedna od najvažnijih namirnica za one koji žele da pruže svojoj koži prirodnu "injekciju" hranljivih materija. Iako ovo povrće obiluje vitaminima i mineralima, najvažniji njen sastojak svakako su karotenoidi, materije koje daju zlatnu boju, štite od UV zračenja i spoljnih uticaja, a tu su i jedinjenja po imenu poliacetileni, koja ublažavaju upale. U ajurvedi se preporučuje konzumiranje kuvane šargarepe, pa ne zaboravite sljedeći put da u čorbu cupu, pa možda čak i u salatu naseckate malo skuhane šargarepe. Prema pravilima ajurvede, važno je da je ne podgrejavate.

4. Fizička aktivnost - Izaberite aktivnost koja vam najviše prija: plivanje, šetnja, trčanje, vožnja bicikla, joga, pilates... Osim što povoljno djeluje na zdravlje i vitku liniju, aktivnost je važna i za ljepotu kože. Kada smo aktivni, znojimo se i oslobaamo se nakupljenih toksina iz organizma i kože. Također, vježbanjem se oslobađamo od stresa koji je jedan od okidača za starenje i pojavu bora..

5. Čaj od đumbira - Detoks napitak koji je eliksir za vašu kožu. Đumbir je bogat gingerolom, jedinjenjem koje deluje protivupalno, posjeduje vitamine i minerale, i deluje kao sjajan antioksidant. Značajno je i to da antioksidansi iz đumbira podstiču proizvodnju kolagena i na taj način regenerišu i oporavljaju oštećenu i suvu kožu;

Izvor: Sensa

Ne propustite