ZAŠTO MAČKA VOLI DA SPAVA U VAŠEM KRILU ILI NA STOMAKU: Važan znak, obratite pažnju!

Porodica i zdravlje
ZAŠTO MAČKA VOLI DA SPAVA U VAŠEM KRILU ILI NA STOMAKU: Važan znak, obratite pažnju!
-

Šta znači kada vam mačka zaspi u krilu ili na stomaku...

Mačke su umiljata i gracioznastvorenja, naši čuvari energije i bića ljubavi.

Kada vam mačka sedne u krilo ili legne pored vas, ona vam na taj način pokazuje naklonost. Mirnija je kada osjeća blizinu svog vlasnika, ali prema vjerovanju i određenim istraživanjima, ova životinja osjeća ranjiva mjesta na tijelu, ali i spava na vlasniku ili njegovim stvarima kako bi upila negativnu energiju.

Mačkama je važno da učestvuju u životu svog vlasnika, odnosno da pokažu da je čovjek njihova porodica. Ako ste primijetili da se vaša mačka trlja o vaše stvari, ona zapravo na njima ostavlja svoj miris i pokazuje vam da ste dio njenog čopora. Ovo naročito rade mačke koje su rano odvojene od svoje majke i zbog toga vlasnika smatraju kao svoju jedinu porodicu.

Određena ispitivanja pokazuju da mačka može da oseti akda vas nešto boli i uglavnom prilazi tim ranjivim mjestima kako bi ih zagrejala i iscelila. Na primer, ukoliko vas boli stomak, mačka će se smjestiti u blizini vašeg stomaka, ili, ako vas bole noge ili leđa, vaš kućni ljubimac željeće da zaspi pored vaših nogu. Često su mačke posebno brižne prema trudnicamai vole da spavaju na stomaku.

Ispitivanja pokazuju da mačke imaju zooterapijski efekat, odnosno da emituju dobru energiju, zagrijavaju ljudsko tijelo, a njihovo predenje i blizina vlasniku donosi mir.

Osim terapijskog efekta, mačke će obožavati da spavaju na vašem stomaku ili grudima jer se tako osjećaju sigurno, miris im je poznat i pokazuju vam ljubav i odanost.

Ukoliko imate mačku kao kućnog ljubimca, kada ste uznemireni zagrlite je, pomazite, smjestite se udobno pored nje, meditirajte uz zvuke njenog predenja. Iskoristite blagotvornu energiju, toplinu i ljubav koju vam daruje vaša krznena prijateljica. Mačka je iscjelitelj naše energije, a za uzvrat očekuje samo ljubav i pažnju.

Izvor: Lovesensa

Ne propustite