POSTELJINA ĆE VAM MIRISATI DANIMA: Pomiješajte 3 sastojka i svježinu ćete osjetiti svako veče

Praktična žena
POSTELJINA ĆE VAM MIRISATI DANIMA: Pomiješajte 3 sastojka i svježinu ćete osjetiti svako veče
.

Ne postoji sličan osjećaj čarobnom trenutku kada se uvučete u svježu i mirišljavu posteljinu. Moguće je da je to miris vašeg omiljenog deterdženta za veš ili omekšivača – ali nažalost on često ispari poslije prve noći.

Donosimo vam jedan jednostavan trik koji će učiniti da posteljina bude duže svježa, čak nekoliko dana. Svake večeri imaćete osjećaj da uranjate u carstvo harmoničnih mirisa, opustićete se i uploviti u more snova.

Napravite sami jednostavan sprej za posteljinu
Od prirodnih eteričnih ulja napravite divan sprej kojim ćete poprskati jastuke i čaršafe. U zavisnosti koji miris preferirate – od mirisa mora, citrusa, do borovine i livadskog cvijeća – vaš krevet će odisati divnom svežinom.

Potrebno vam je:

bočica sa raspršivačem
eterično ulje po izboru (ako volite jači miris stavite 30 kapi, a ako volite blaži miris, onda 20 kapi)
100 ml medicinskog al*ohola
300 ml destilovane vode

Priprema:
Prvo pomiješajte destilovanu vodu i al*ohol, pa dodajte eterično ulje. Potom sve sastojke dobro izmiješajte i sipajte u flašicu sa rasprašivačem.

Preporučujemo vam kombinaciju eteričnog ulja lavande i sandalovine koja se često koristi u praksama meditacije. Takođe, kombinacija kamilice i cvijeta lipe pomaže da se brže opustite i rasteretite svoj um od negativnih misli.

Poprskajte svoju posteljinu i ona će mirisati ako da ste je tek izvadili iz veš mašine. Ovaj ritual nije zamjena za klasično pranje posteljine, već samo trik koji može vašoj čistoj posteljini dati dodatan miris, a vama osjećaj spokoja.

Ne propustite