UMRO 6 SATI NAKON NESTANKA: Sin zvijezde serije "Lud, zbunjen, normalan" nastradao na najstrašniji način

Show
UMRO 6 SATI NAKON NESTANKA: Sin zvijezde serije "Lud, zbunjen, normalan" nastradao na najstrašniji način
-

Tragedija je obilježila!

Bosanska umjetnica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom u humorističkoj hit seriji "Lud, zbunjen, normalan", prije dvanaest godina doživjela je najteži gubitak, kada je u nesreći u Kanadi nastradao njen desetogodišnji sin.

Tog ljeta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz serijala "Lud, zbunjen, normalan" i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promijenio se iz korijena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov sin Jan Isak.

Nasljednik poznatih umjetnika bio je u posjeti rodbini u Kanadi. On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo.

Prema pisanju "Canadian Pressa", suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena.

623468-buba-ls

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe ćerke, danas osmogodišnje Ume. Belma se posvetila radu s djecom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmerila je i ka modi. Inspirisana svojom naslednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

- Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru za magazin "Azra", a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

Ne propustite