Šarović: Dodik upravlja resursima i kupuje glasove, spriječit ćemo ih i fizički

Aktuelno
Šarović: Dodik upravlja resursima i kupuje glasove, spriječit ćemo ih i fizički
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović govorio je za N1 o predizbornoj kampani koja se zahuktava u BiH, a koja je posebno napeta među rivalima u Republici Srpskoj. 

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović govorio je za N1 o predizbornoj kampani koja se zahuktava u BiH, a koja je posebno napeta među rivalima u Republici Srpskoj. 

“Banjac, Stevandić, Čavić… kupljeni su”

Danima svjedočimo twitter prepisci lidera političkih stranaka u RS. Mirko Šarović i Mladen Borenović (PDP) su ušli u raspravu sa članom Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom. Sve nam govori da je predizborna kampanja na vratima uoči oktobarskih izbora. Šarović je komentarisao tvit Dodika u kojem je napisao da ni stranke iz kojih dolaze Borenović i Šarović svojim liderima neće dati podršku.

“Ja mislim da vjerovatno Dodik ide na kartu kao i posljednjih godina, kako ne može osvojiti na izborima glasove, onda kupuje ljude i preletače. On trenutno blefira, a to ne znači da možda na nekoga računa. Ja mislim da se on okitio s tim ljudima – Banjac, Stevandić, Čavić i ne znam ko više ne. I oni su kupljeni. Ja mislim da je takvih sve manje. Rekli smo svima da ako ne dijele s nama tu politiku, svoju karijeru tražite negdje drugo”, kaže Šarović.

“Skršićemo svaki pokušaj krađe”

Kaže da je Dodik navikao na takav način vladanja i da bar 10% glasova kupuje svake izbore.

“To je vjerovatno način funkcionisanja vladanja. Nama trebaju najsposobniji i oni koji mogu dati doprinos. Dodiku treba brojka i on nadomještava kupovinom. On upravlja resursima i to koristi, krade javne resurse i to što dijeli novac 100 maraka i to je jedan vid krađe i to je kupovina glasova. To će u jednoj mjeri da utječe na ishod, ali je moja procjena u  da se inače kupi 10 posto glasova preko javnih preduzeća, ministarskih pozicija. To je mašina za kupovanje glasova. To je sistem kako se kupuje povjerenje jednog djela građana, jer on nema nikakve sankcije za to što radi”, dodaje Šarović.

Retorika vladajućih je da je opozicija izdajnička, da nisu patriote i da koaliraju sa Bošnjacima.

“Ja mu kažem, onaj koji krade nije patriota i on je izdajnik koji potkopava javne resurse i to je način kako da pobjegne od realnosti. To će raditi i ovaj put ako ga ne spriječimo. U jednoj značajnoj mjeri hoćemo, ali ne u potpunosti. Spremili smo se bolje i odlučnije i skršićemo svaki pokušaj krađe, proganjaćemo ih, ako treba i fizički ćemo spriječiti krađu”, kategoričan je Šarović.

Ne propustite