Yahoo: Za pristup mailovima neće vam više trebati šifra

Internet
Yahoo: Za pristup mailovima neće vam više trebati šifra
U ovoj kompaniji smatraju da bi najnovija tehnologija mogla u potpunosti promijeniti način na koji se korisnici prijavljuju na internet servise jer više neće morati pamtiti brojne šifre

- Iz kompanije Yahoo su saopćili kako će korisnicima njihovog e-maila umjesto upisivanja šifre u budućnosti biti potreban samo jedan klik na obavještenje koje ova kompanija pošalje na korisnikov telefon, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kada su početkom ove godine predstavili uslugu "šifre na zahtjev", iz Yahooa su poručili kako je ovo prvi korak prema potpunom eliminisanju šifri što bi korisnicima trebalo olakšati snalaženje na internetu.

Kako navode iz Yahooa, korisnici njihovog e-mail servisa nakon upisivanja korisničkog imena više neće morati upisivati šifru niti dodatni kod, već će samo kliknuti na dugme "nastavi", nakon čega će Yahoo na njihov telefon poslati obavještenje o tome žele li se prijaviti na njihov e-mail na koje je potrebno potvrdno odgovoriti.

Dykan Casey iz Yahooa je izjavio kako će njihova kompanija u potpunosti "ubiti šifre" u narednom periodu.

U ovoj kompaniji smatraju da bi najnovija tehnologija mogla u potpunosti promijeniti način na koji se korisnici prijavljuju na brojne internet servise jer više neće morati pamtiti brojne šifre.

 

Ne propustite