Novi haos u Hrvatskoj: Sudar dva vozila, preminula 1 osoba

Objavljeno:08.08.2022 - 22:29
A A A Times Arial

Na državnoj cesti Hrvatske D522, od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, s državljanima Francuske i Austrije, povrijeđeno je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobivenih povreda preminuo u bolnici u Gospiću.

Kako se saznaje u Centru 192 u Gospiću sudar se dogodio u 15.15 sati, a zbog uviđaja i sanacije saobraćajnice saobraćaj je bio u prekidu do 19.40 sati kada je normaliziran.

Na mjestu stravičnog sudara u Gornjoj ploči svoj doprinos su dali i lokalni vatrogasci, tačnije pripadnici JVP Gospić i DVD Velebit Lovinac. Rezanjem lima izvlačili su unesrećene kako bi što prije bili transportirani u bolnici, piše Jutarnji.

Direktorica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da je njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te saobraćajne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

"Vozač iz Francuske dovezen je bez svijesti i bez reakcije zjenica, pa je, uprkos provedenoj reanimaciji, podlegao povredama i bit će upućen na obdukciju", Rekla je Čubelić.

Njegova supruga, sin, kći i još jedan mladić također su povrijeđeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prijelome lubanje i zdjelice, te je zbog težina povreda prevezen na kirurgiju zagrebačke Klinike za dječje bolesti.

Ostalih četvero pacijenata je hospitalizirano u Gospiću, jedna osoba s teškom povredama, a troje za sada imaju lake tjelesne povrede, s mogućnošću prekvalifikacije u težu.

Državljani Francuske su se vozili u Ford Fokusu francuske registracije, a austrijski u Mercedesu zagrebačke registracije.

Tokom uviđaja saobraćaj se odvijao državnom cestom D1, prema Gračacu.