KAKO DA BOROVNICE DUŽE OSTANU SVJEŽE: Jednostavan trik, a sve već imate u kuhinji (VIDEO)

Porodica i zdravlje
KAKO DA BOROVNICE DUŽE OSTANU SVJEŽE: Jednostavan trik, a sve već imate u kuhinji (VIDEO)
Borovnice su voće koje imaju visoka antioksidativna svojstva i krcate su vitaminima, te bi što češće trebalo da ih uvrstite u svojoj ishrani. Kada kupujete borovnice, pregledajte ih i birajte zrele plodove na kojima nema znakova oštećenja ili buđi.

Borovnice su voće koje imaju visoka antioksidativna svojstva i krcate su vitaminima, te bi što češće trebalo da ih uvrstite u svojoj ishrani. Kada kupujete borovnice, pregledajte ih i birajte zrele plodove na kojima nema znakova oštećenja ili buđi, piše Stvarukusa.rs

Borovnice su prilično osjetljive, pa bi ih trebalo konzumirati ubrzo nakon kupovine. Ipak, jedna korisnica društvene mreže TikTok podijelila je jednostavan trik kako da im produžite svejžinu.

Naime, kako ona tvrdi, nakon što ste donijeli borovnice kući, treba da ih potopite u rastvor vode i sirćeta. Jednostavno uzmete činiju, sipate tri čaše vode, dodate pola čaše sirćeta, potopite borovnice u ovu mješavinu i ostavite ih tako 5 minuta.

Nakon toga isperite ih pod mlazom vode, ostavite da se osuše i čuvajte ih u činiji sa poklopcem, na čije dno ste stavili malo papirnog ubrusa, koji će apsorbovati višak vlage i sprečiti prevremeno truljenje borovnica.

Takođe, ona ističe da sirće neće promjeniti ukus voću i da se neće osećati prilikom jela, a kako cijeli postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

 

Ne propustite