Javio se organizator puta u Međugorje: ‘Ja sam organizirao hodočašće, odustao sam u zadnji tren. U autobusu je bio moj prijatelj...‘

Region
Javio se organizator puta u Međugorje: ‘Ja sam organizirao hodočašće, odustao sam u zadnji tren. U autobusu je bio moj prijatelj...‘
.Jaroslaw Milkowski iz Varšave koji već devet godina vodi ured "U brata Jozefa" za poljske je medije kazao kako je on bio organizator puta u Međugorje i kako je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no u tome ga je spriječila osobna tragedija.

Jaroslaw Milkowski iz Varšave koji već devet godina vodi ured "U brata Jozefa" za poljske je medije kazao kako je on bio organizator puta u Međugorje i kako je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no u tome ga je spriječila osobna tragedija.

‘To je za mene vrlo bolna stvar. Pogotovo jer sam upravo danas sahranio majku. Sada sam se vratio sa sprovoda i idem na policiju. Zaista mi je teško, ali nepoznati su Božji sudovi koje proživljavamo - kazao je za Fakt Jaroslaw.

Hodočasnici su krenuli s Jasne Gore

Prema podacima koje je priopćio medijima, skupina hodočasnika sastala se u petak, 5. kolovoza oko 15 sati u gradu Czestochowa koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora. Tamo su nakon molitve svi krenuli autobusima u Međugorje. Jaroslaw je putovanje otkazao zbog smrti svoje majke.

- Vozio sam dio grupe iz Varšave u Czestochowu, ali zbog majčina sprovoda nisam išao s hodočasnicima. Trebao sam im se kasnije pridružiti, imao sam avionsku kartu - ispričao je Jaroslaw.

Nakon mise na Jasnoj Gori, bus s hodočasnicima uputio se prema poljskoj granici. Prije granice s Češkom stali su nešto pojesti, a potom su preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Do mjesta su trebali stići nakon više od jednog dana putovanja, u subotu između 13 i 15 sati. Kako uvjerava organizator, pauze su bile predviđene svaka tri sata.

Jaroslawa prijatelji zovu brat Jaroslav, no on je laik koji se brine za hodočašća u Međugorje. U organizaciji putovanja pomogla mu je časna sestra iz sela Jedlnia, 89 km južno od Varšave, s kojom se susreo u mjesnoj kapeli. U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia. - Sestra je imala popis sudionika. Išla je s njima. Platio sam osiguranje, smještaj u pansionu - nabraja Jaroslaw.

Molite za sudionike

Jaroslaw kaže da već godinama surađuje s prijevozničkom tvrtkom iz Plonska u organiziranju hodočašća autobusima.

- Nisam imao primjedbi, pouzdana tvrtka. naglašava.

U petak je jedan vozač vozio autobus iz Czestochowa do poljske granice. Na granici s Češkom u mjestu Mszana zamijenila su ga druga dva vozača. Autobus je po noći trebao putovati bez zaustavljanja, a hodočasnici su u Međugorje trebali stići u subotu oko podneva. Nisu stigli.

- U subotu u šest ujutro dobio sam informaciju o nesreći... Sada idem u policiju na ispitivanje. Molite za sudionike hodočašća - poručio je na kraju Jaroslaw.

(Jutarnji.hr)

Ne propustite