OBJAVLJENI REZULTATI: "Nakon provedenog uviđaja utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste"

Region
OBJAVLJENI REZULTATI: "Nakon provedenog uviđaja utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste"
Uviđaj teške nesreće na A4 je završen, a detalje je za RTL Danas dao Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske. Na početku je izrazio sućut obiteljima poginulih.

Uviđaj teške nesreće na A4 je završen, a detalje je za RTL Danas dao Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske. Na početku je izrazio sućut obiteljima poginulih, piše Index.hr.

"Nakon provedenog očevida utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste, da je preko zaustavne trake sišao na zelenu travnatu površinu i udario u odbojnu ogradu te sletio u jarak. Očevidom je utvrđeno da je vozač jedan od preminulih putnika u prometnoj nesreći", kazao je Benčić.

Dodao je i da još nisu utvrdili tko je drugi vozač.

"Imamo 32 ljudi hospitaliziranih s ozbiljnim povredama. S nekim ljudima smo uspjeli razgovarati, s drugima nismo zbog zdravstvenog stanja. Ono što smo utvrdili je da je većina putnika spavala. U ovom trenutku je teško, zbog traume i šoka, dobiti suvislu informaciju dok se ne slegnu njihovi dojmovi, dok ne ozdrave i budu spremni za konkretnije izjave."

Kazao je i da trenutno nije moguće utvrditi je li vozač zaspao.

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

"Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru.

Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Ne propustite