Milorad Dodik je dobitnik zlatne medalje za najluđu izjavu ovih dana

Aktuelno
Milorad Dodik je dobitnik zlatne medalje za najluđu izjavu ovih dana
Na Trgu slobode u Novom Sadu održana je u četvrtak središnja manifestacija povodom "Dana sjećanja na prognane i žrtve akcije 'Oluja'".

Na Trgu slobode u Novom Sadu održana je u četvrtak središnja manifestacija povodom "Dana sjećanja na prognane i žrtve akcije 'Oluja'".

Na manifestaciji je prisutan i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je, među ostalim, još jednom rekao da se nada da će doći dan jedinstva Republike Srpske i Srbije.

"Nisam rođen u Srbiji, ali moja zemlja je Srbija, moja zemlja je Republika Srpska i ja nemam drugi identitet. Jedino gdje želim biti su Republika Srpska i Srbija. Jednog dan kao rezultat svih naših stradanja, jauka i gubitaka morat će doći to srpsko, naše, nacionalno i državno jedinstvo i da Republiku Srpsku i Srbiju vidimo jedinstvenu u nastojanju da obrani naš identitet i sve ono što mi jesmo kao narod", kazao je Dodik okupljenima.

Požalio se i da je teška sudbina Srba te da se ne smije više dozvoliti da se Srbima upravlja. Također, optužio je Hrvate da su Srbe pobili u oba rata, piše N1.

"Srbija smije braniti samo onda ako je jaka i Srbija mora biti podržana, ne smije imati treće i pete kolone. Ne smijemo biti naivni kako su bili naši krajem prvoga rata, kada su, uvjereni da donose slobodu širom bivše Jugoslavije, vjerovali da će dobiti simpatije, a na kraju tog razdoblja su protjerani i pobijeni. Nas su pobili Hrvati u Drugom svjetskom ratu i pobili su nas u ovom građanskom ratu. Moramo govoriti točno i ništa drugačije", rekao je on.

Hrvatska, dodao je, "nikada nije vratila imovinu i stanove i sve ono što je trebala vratiti Srbima širom gradova u kojima su Srbi živjeli u Hrvatskoj".

"To im je pomogla Europska unija, koja je nas u BiH kroz razna zakonodavstva natjerala da vratimo stanove koji su bili društveni kao da su bili privatni. Samo to nije vrijedilo u Hrvatskoj, to je bila otimačina koja traje i danas. Život Srba u Hrvatskoj je danas težak", rekao je.

U svom skandaloznom govoru, piše N1, kazao je i da se najbolje vidi da u Federaciji BiH nema slobode.

"To što je 150.000 Srba nestalo iz Sarajeva, hoće nam reći da su otišli dobrovoljno i da im ništa nije nedostajalo. Bili su izbačeni i pobijeni, jednako kao i na nekim drugim mjestima. Srbi su iza sebe ostavljali izgrađene gradove. Srbi su milijarde uložili u Sarajevo. Knin je bio čisto srpski grad. Nema nigdje mjesta na prostoru bivše Jugoslavije da su Srbi takvo nešto učinili i da su Srbi organizirali logore. Hoće reći da jesmo. Matrica koja je davno postavljena nama kao da nikad ne prestaje. Ima nekih među nama koji misle da trebam popustiti.

Srbi ne trebaju tražiti milostinju, pobijeni smo i nestali, jer to je bila državna politika Franje Tuđmana, koji je rekao da Srbe treba tako udariti da se više nikada ne oporave. Nestali su Srbi iz Krajine, i kada su odlazili, ostavili su otključane kuće, ali su ostavili zaključani srca i žive svoje zavičaje", rekao je Dodik.

Na kraju govora je poručio: "Volim Srbiju i mislim da me ništa ne može spriječiti da to javno govorim! Ne mrzim nikoga i nikada nikome ništa na žao ne bih učinio jer pripada drugom i drugačijem, ali sam biran od naroda da branim naš identitet i našu snagu i činit ću to bez obzira na sankcije, prijetnje i dok to moj narod bude htio."

Ne propustite