KUPUS DIJETA SKIDA 7 KILOGRAMA ZA 7 DANA: Jedan obrok se ponavlja svakodnevno, a evo šta nikako ne smijete da jedete

Praktična žena
KUPUS DIJETA SKIDA 7 KILOGRAMA ZA 7 DANA: Jedan obrok se ponavlja svakodnevno, a evo šta nikako ne smijete da jedete
Kupus dijeta jednostavna je za sprovođenje, a efikasna u rezultatima, zbog čega je vrlo popularna i na našim prostorima, i u svijetu.

Kupus dijeta jednostavna je za sprovođenje, a efikasna u rezultatima, zbog čega je vrlo popularna i na našim prostorima, i u svijetu.

Najvažniji obrok u okviru kupus dijete je supa, čiji recept ćete pročitati u nastavku, uz koju se tokom 7 dana kombinuju ostale namirnice.

RECEPT ZA SUPU:

  • 5 velikih glavica luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 ili 2 konzerve cijelog paradajza (ili 1 - 2 veća svježa paradajza ili 2 dl kuvanog paradajza - domaćeg ili kupovnog)
  • 1 svežanj celera
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 velika glavica kupusa (slatkog, svežeg)
  • po 1 kašika sljedećih žitarica i mahunarki: sočivo, pšenica, ječam i suvi grašak.

Prvo je potrebno propržiti sitno isjeckan luk na maslinovom ulju, dok ne omekša, a nakon toga dodati svo ostalo povrće, osim kupusa.

Posoliti, pobiberiti, staviti peršun i, po želji, i ljute papričice. Zaliti vodom da ogrezne i kuhati dok povrće ne omekša.

Iseckani kupus dodajete tek kada svo ostalo povrće (i mahunarke i žitarice, ukoliko ste ih dodavali) omekša, jer je njega potrebno najkraće kuvati. Kupus se najkraće kuha kako bi zadržao što više hranljivih sastojaka, vitamina i minerala.

Izbejgavajte da u ovu supu dodajete povrće koje sadrži skrob, kao što je krompir ili batat, dok šargarepu možete dodati.

Ovu supu treba da jedete svaki dan u okviru dijete, i možete je jesti kad god osjećate glad, a uz nju ide i sljedeći raspored ostalih obroka po danima.

Prvi dan

Svo voće, osim banana. Za piće možete konzumirati nezaslađen čaj, nezaslađenu crnu kafu i vodu.

Drugi dan

Svo povrće - količina nije ograničena. Savetuje se da jedete lisnato povrće, a da izbjegavate boraniju, grašak, kukuruz.

Treći dan

Jedite supu, voće i povrće koliko želite, samo nemojte jesti pečeni krompir.

Četvrti dan

Pojedite do 3 banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko god želite.

Peti dan

Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 grama govedine i do 6 paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana, u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma.

Šesti dan

Govedina i povrće.

Sedmi dan

Integralni pirinač i povrće, a za piće nezaslađen voćni sok.

Ukoliko se pridržavate svih uputstava, na kraju sedmog dana trebalo bi da imate između 4 i 7 kilograma manje. Ako ste izgubili više od 7 kilograma, pauzirajte sa dijetom sedam do deset dana prije nego počnete ispočetka.

Veoma je važno i da tokom trajanja dijete ne jedete slatkiše, grickalice, brzu hranu, odnosno ništa što se ne nalazi u preporučenom jelovniku.

Takođe, vrlo je bitno da izbegavate al*oholna pića, kao i da sačekate najmanje 24h prije započinjanja ove dijete, ukoliko ste pre toga pili alkoholna pića. Nakon završetka dijete, ponovo sačekajte najmanje 24h prije nego što popijete prvo al?oholno piće.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite