Vučić: Najveće etničko čišćenje jednog naroda

Region
Vučić: Najveće etničko čišćenje jednog naroda
,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na obilježavanju godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Novom Sadu.

Vučić je podsjetio da država već devetu godinu na ovakav način obilježava pogrom i, kako je rekao, najveće etničko čišćenje jednog naroda.

“Dva su razloga što smo ovde. Prvi zbog ubijenih i prognanih, drugi da bismo se sjećali. Godinama u Srbiji kao da nije bilo svjedoka zločina nad Srbima. Time smo i sami bacili kamen na najtužniju kolonu u našoj istoriji. Za to vreme zaborava, Srbija je propadala”, rekao je on.

“Svakodnevno napadaju Srbiju i nikada nije dosta, koliko god da šutimo, ne šutimo dovoljno, koliko god da molimo, nikad ne klečimo dovoljno. Koliko god da priznamo druge žrtve, nikada nije dovoljno”, rekao je Vučić i dodao da “hoćemo mir po svaku cijenu”.

Vučić je podsjetio i da je prije nekoliko dana, kada mu je, kako je naglasio, bilo najteže u posljednjih deset godina, rekao “mi nemamo više kud”.

“Zloupotrebljavajući situaciju u Ukrajini ujedinili su se mnogi oko nas. Možda misle da je vrijeme za ono što su Budak i Tuđman obećavali, nije to ista Srbija koja neće da stane pred vas”, poručio je predsjednik.

Kazao je i da Jasenovac i “Oluja” nisu nikakav mit, ali je naglasio da “ne sanjamo osvetu ni promjeni granica”.

“Klečaćemo za mir”, poručio je Vučić.

Izvor:N1

Ne propustite