Dodik na obilježavanju Oluje: Nas su Hrvati pobili u Drugom svjetskom ratu, ali i u posljednjem

Bosna i Hercegovina
Dodik na obilježavanju Oluje: Nas su Hrvati pobili u Drugom svjetskom ratu, ali i u posljednjem
.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prisustvovao je večeras u Novom Sadu obilježavanju dana sjećanja na progon Srba tokom akcije "Oluja" u Hrvatskoj gdje je iznio niz optužbi na hrvatsku politiku.

Tokom govora, Dodik je poručio kako se svi pripadnici srpskog naroda moraju okupiti oko politike Srbije, ali i RS-a.

"Moramo se okupiti oko naših vrijednosti, državnog rukovodstva Srbije, Republike Srpske, našeg nastojanja da znamo da jedino neće biti naših kolona ako nas bude branila Srbija. Srbija može da brani samo ako je jaka i zato Srbija mora da bude voljena, ne smije imati pete kolone već postrojena u jednoj koloni", poručio je Dodik.

Također, poručio je kako su Srbe tokom dva rata ubijali Hrvati.

"Ne da budemo naivni kao naši krajem prvog rata kada su uvjereni da donose slobodu vjerovali da će dobiti simpatije. Na kraju tog vijeka smo pobijeni. Nas su pobili Hrvati. U Drugom svjetskom ratu, ali i sad. Moramo govoriti tačno i ne možemo govoriti drugačije", zaključio je Dodik.

Inače, povodom akcije Oluja danas su u Hrvatskoj i Srbiji organizovane dvije manifestacije. Dok je u Kninu, akcija Oluja obilježena kao vojno-redarstvena operacija tokom koje je oslobođena teritorija Hrvatske, u Srbiji je ovaj dan obilježen kao dan sjećanja na protjerane Srbe s područja Hrvatske

Izvor:Klix

Ne propustite