Neum bi uskoro mogao dobiti novu plažu, evo gdje bi se nalazila

Bosna i Hercegovina
Neum bi uskoro mogao dobiti novu plažu, evo gdje bi se nalazila
.

U prvih sedam dana otkako je otvoren Pelješki most, smanjen je broj prometa, odnosno vozila koja su u tranzitu kroz Neum – potvrdio je Feni načelnik Neuma Dragan Jurković.

Kaže kako je to s jedne strane poželjno jer su gužve u prometu stvarale problem, dok s druge strane nisu izgubili turiste koji bi iz tranzita svratili u Neum kakvi su bili, navodi načelnik, crni scenariji od ranije.

"Taj pad se osjetio za nekih 15 do 20 posto, ali nema drastičnog smanjenja. U zadnja dva dana imamo čak i povećan promet. Očito da duža dionica koja ide preko Pelješca ne odgovara ljudima koji putuju, pa onda nastave dalje kroz Neum. Dobar dio njih se zaustavlja u našim ugostiteljskim objektima", naglasio je Jurković.

Ističe kako je Neum trenutno na 95 posto popunjenosti.

"Hoteli su puni. Dio uz obalu je također jako popunjen kako smo i očekivali jer smo u špici sezone. Očekujemo da će maksimalna popunjenost u Neumu trajati još nekih dvadesetak dana i da ćemo u ovoj godini dostići bar nekih 80 posto iz rekordne 2019. godine", podvukao je on.

A zbog velike popunjenosti i nedostatka plažnih kapaciteta, načelnik je otkrio kako se razmatra proširenje plaže na drugu stranu obale, odnosno na jedan dio poluotoka kako bi se smanjio pritisak na postojeću plažu.

Izvor:Radiosarajevo

Ne propustite