UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Eksplodirao helikopter u spasilačkoj misiji, poginulo osmero

Objavljeno:30.07.2022 - 10:13
A A A Times Arial

Foto: Screenshot

Helikopter gruzijske granične policije izgubio je kontrolu tokom spasilačke operacije u regiji na sjeveru zemlj, objavilo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenio je gruzijski portal Georgia Today.

Helikopter je prevozio spasioce Službe za hitne situacije koji su pozvani da pomognu paraglajderima koji su ranije završili u provaliji.

Ministarstvo je objavilo da je u trenutku nesreće u helikopteru bilo osam osoba, a ministar unutrašnjih poslova Vahtang Gomelauri potvrdio je da je svih osmero ljudi poginulo.

“Danas su u blizini mjesta Gudaurija, tokom letenja paraglajderom, dvije osobe pale na stjenovitu padinu. U operaciji spašavanja učestvovao je i helikopter granične policije koji je izgubio kontrolu i srušio se“,  rekao je Gomelauri.

Prema potvrđenim informacijama, u helikopteru su bila četiri člana posade, dva spasioca iz Službe za upravljanje vanrednim situacijama i dva medicinska radnika Centra za koordinaciju i hitnu pomoć – navodi se u saopćenju.

Društvenim mrežama proširile su se snimke helikoptera koji udara u stijenu i nestaje i eksploziji i oblaku crnog dima i plamena.

Video pogledajte na OVOM linku.