BILJKA KOJA NE DOZVOLJAVA DA SE PREJEDATE I GOJITE: Blokira jak apetit, samo mrvicu dodajte u svako jelo i PROBLEM RIJEŠEN

Zdrav život
BILJKA KOJA NE DOZVOLJAVA DA SE PREJEDATE I GOJITE: Blokira jak apetit, samo mrvicu dodajte u svako jelo i PROBLEM RIJEŠEN
-

Biljka koja smanjuje apetit, a plus je i nevjerovatno zdrava.

Dodavanjem jedne zelene, začinske biljke u hranu možete da pojačate osjećaj sitosti i izbjegnete prejedanje, kaže ruska njutricionistkinja Tatjana Zaletova.

Osobe koje baš uživaju u hrani i jedu i kad više nisu gladni, obično su i gojazne. Po njenim riječima, prijatan osjećaj sitosti može da se pojača davanjem jednog začina u ishranu.

"Glavni razlog prejedanja je vrlo često povezan sa činjenicom da je hrana najlakše dostupan izvor zadovoljstva. Ali postoji način da dobijete više zadovoljstva uz manje količine hrane. Da biste to uradili, samo dodajte mentu u jelo ili piće“, rekla je Tatjana Zaletova.

"Osjećaj zadovoljstva koji imamo kad se lepo najedemo javlja se zbog toga što naše tijelo luči jedan od hormona sreće - endorfina. Nana sadrži supstancu koja podstiče oslobađanje ovog hormona", dodala je nutricionistkinja.

"Nana sadrži eterično ulje koje ima supstancu mentol. Jedna od prednosti mentola je što stimuliše stvaranje i oslobađanje endorfina. Ovaj hormon igra važnu ulogu u regulisanju našeg raspoloženja, i "odgovoran" je za osjećaj sitosti. P atako tome, kada jedemo nanu, naš mozak reaguje, postoji osjećaj da nam se desio neki radostan i prijatan događaj. To može da zamijeni osjećaj euforije kada obilno jedemo", objasnila je Tatjana Zaletova.

MONDO

Ne propustite