Tuširate se više puta dnevno? Evo zašto ipak ne biste trebali tako često

Zanimljivosti
Tuširate se više puta dnevno? Evo zašto ipak ne biste trebali tako često
-

Ljeti kada je vruće i kada je znojenje pojačano, većina se ljudi tušira više puta dnevno kako bi sa sebe oprali znoj, te se osvježili i rashladili, no to prema dermatolozima i nije uvijek dobra ideja.

Naime, tuširanje više od jednom dnevno može dosta isušiti kožu, posebno ako se već za nju ne brinete kako treba. Ako se ipak morate tuširati više puta dnevno, kako biste očuvali vlažnost kože slijedite ova tri savjeta, piše Mind Body Green.

Držite se mlake ili hladne vode
Iako je općenito dobro, ne vole se svi zimi tuširanje mlakom vodom koja nam ljeti više paše. Naime prečesto tuširanje jako toplom vodom isušuje kožu; kao i vrijeme provedeno na suncu, pa je tuširanje hladnijom vodom bolja opcija.

Nemojte koristiti previše sapuna
Uobičajena zabluda je da je prekrivanje tijela sapunom od glave do pete jedini način da doista operete kožu. Istina je da, koliko god hidratantna bila vaša formula za pranje kože, može uzrokovati isušivanje kože pa ako se već i tuširate više od jednom dnevno, sapunom perite samo dijelove tijela koji su prljavi ili imaju neugodan miris; prioritet su udubljenja na koži, stopala i koža oko intimnih područja. Sama će voda dovoljno dobro isprati prljavštinu s ostatka vašeg tijela.

Nakon tuširanja hidratizirajte kožu
Nakon svakog tuširanja vlažite kožu kosinom za tijelo jer pomaže zadržati vodu, obnavlja lipide i sprječava transepidermalni gubitak vode. Losion nanesite čim izađete iz tuš kabine jer ako predugo čekate, propuštate priliku da ‘zapečatite’ hranjive sastojke u koži prije nego što sva voda ispari. Ako ste u žurbi, stručnjaci preporučuju da uzmete proizvod koji se brzo upija, prenosi Večernji.hr.

Ne propustite