OVAJ ZAČIN ĆE VAS PREPOLOVITI: Dodajte u jelo samo jednu kašiku i gledajte kako masti nestaju

Porodica i zdravlje
OVAJ ZAČIN ĆE VAS PREPOLOVITI: Dodajte u jelo samo jednu kašiku i gledajte kako masti nestaju
Ovaj začin možete naći u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane

Ovaj začin možete naći u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane

Mnogi ljudi su u zabludi kada misle da su kim i kumin isto, a zapravo su potpuno različite biljke koje samo imaju neke sličnosti. Jak i neobičan začin, jakog mirisa koji se gubi kada se pomiješa sa hranom. Iako je miris jak, ukus je vrlo blag.

Odlično ubrzava metabolizam i odlično sagoreva masne naslage. Liječi nadutost, izbacuje višak vode i toksine iz organizma , smanjuje mučnine a navodi se da je odličan i u sprječavanju dijabetesa.

Kumin u sebi sadrži antioksidanse, vitamine A i C, ali i esencijalna ulja koja pogoduju organizmu.

U Teheranskom institutu medicinskih nauka naučnici su okupili 2 fokus grupe, svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnom težinom.

Tokom 3 mjeseca, obe grupe su se hranile po istoj šemi (1200 kalorija dnevno) sa tom razlikom da su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kafenu kašiku kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt, ili u salate.

Rezultat je bio očaravajuć, žene iz prve grupe izgubili su u proseku 14% telesne masti više, nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koje poseduju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude jedna kafena kašika dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe, u jogurt i salate.

Ne propustite