DJEVOJKU UJEO KOMARAC ZA ČELO, UMRLA POSLIJE PET DANA! Ljekari ignorisali ove SIMPTOME smrtonosne infekcije, poslali je kući

Porodica i zdravlje
DJEVOJKU UJEO KOMARAC ZA ČELO, UMRLA POSLIJE PET DANA! Ljekari ignorisali ove SIMPTOME smrtonosne infekcije, poslali je kući
-

Djevojka umrla nakon uboda komarca, ljekari joj nisu vjerovali!

Djevojka iz Velike Britanije umrla je nakon što je razvila smrtonosnu infekciju od uboda komarca, prenose britanski mediji. Orijana Peper (21) je bila na obuci za pilota kompanije "Izidžet" u Belgiji u julu prošle godine, kada ju je komarac ujeo za čelo. Orijani je mjesto uboda, tik iznad desne obrve, odmah oteklo. Dečko ju je odveo u bolnicu plašeći se infekcije ili alergije, ali su joj tamo samo dali antibiotike i poslali je kući.

Orijana i njen dečko upoznali su se u Feniksu na obuci za pilote, pa su potom zajedno premješteni u Antverp u Belgiji. On je sudu ispričao da su ih komarci oboje više puta ujedali tokom dva mjeseca koliko su živjeli u Antverpu. Nikada nijedno od njih nije dobilo alergijsku reakciju niti infekciju.

"Lokalci su nam rekli da su komarci normalna pojava u maju i junu, ali je Orijanu počelo da boli čelo, sve je bilo crveno i otečeno i dobila je i jake bolove u leđima. Ali ljekari su joj samo rekli da uzme antibiotike i poslali je kući", rekao je njen dečko. Orijana je upala u delirijum, nije mogla da govori kako treba, i potom je izgubila svijest, pa je prebačena u bolnicu gdje je umrla tri dana kasnije.

Izvještaj patologa pokazao je da je devojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od ozbiljne infekcije nakon uboda komarca. Orijana je dobila sepsu koja se proširila na mozak i izazvala emboliju koja ju je ubila. 

"Nikada nisam imao ovakav slučaj. Nevjerovatna tragedija za mladu damu koja je pred sobom imala cijeli život i blistavu karijeru", rekao je patolog Najdžel Parsli.

(MONDO)

Ne propustite