ZABORAVITE JAJA - BIJELO MESO SE POHUJE U OVOJ SMJESI: Piletina će se raspadati u ustima, SOČNIJA I HRSKAVIJA NEGO IKAD (RECEPT)

Praktična žena
ZABORAVITE JAJA - BIJELO MESO SE POHUJE U OVOJ SMJESI:  Piletina će se raspadati u ustima, SOČNIJA I HRSKAVIJA NEGO IKAD (RECEPT)
Ako želite malo da promijenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom

Ako želite malo da promijenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom

Pohovano bijelo meso je oduvijek omiljeno svima, a sada napravite još sočnije i ukusnije.

Ako želite malo da promijenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.

Slobodno izbacite jaja iz smjese za poh, jer pivo pomiješano sa brašnom isto dobro povezuje smjesu i čini meso mekanim i sočnim.

Sastojci:

500 g bijelog mesa

150 g putera

150 g čedar sira

20 g mirođije

200 g brašna

250 ml piva

150 g prezli

Priprema:

Meso isijecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomiješajte sa rendanim čedar sirom i sjeckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isijecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte cijelu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Brašno i pivo pomiješajte i lijepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smjesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

Ne propustite