Preminuo 14-godišnji sin uglednog imama Harisa Kalača

Crna hronika
Preminuo 14-godišnji sin uglednog imama Harisa Kalača
Vrlo tužne vijesti dolaze iz Dortmunda.

Vrlo tužne vijesti dolaze iz Dortmunda.

Preminuo je 14-godišnji sin Harisa efendije Kalača, Suhejl. Ova informacija potvrđena je iz više izvora, a između ostalog i od Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

"Sa velikom tugom i bolom, ali prihvatajući Božiju odredbu, da smo svi Allahovi i da se Njemu, u samo Njemu znanom momentu vraćamo, primili smo vijest o preseljenju na ahiret Suhejla Kalača, sina Haris ef. Kalača, imama u džematu SAN Dortmund.

Svjesni teškog momenta i iskušenja, koje je ovim preseljenjem zadesilo porodicu Kalač, izražavamo svoje najdublje saosjećanje, tugujući sa ožalošćenim i dijeleći njihovu bol. U ovim teškim trenutcima, vraćamo se dovi i molitvi našeme Gospodaru, usrdno ga moleći, da Suhejla primi u okrilje

Svoje neizmjerne milosti i nastani ga u dvore dženeta, a njegovoj porodici, rodbini, prijateljima, školskim i mektebskim drugovima, podari snage i sabura, da ovu tešku odredbu prihvatimo onako, kako to čine pravi vjernici.

Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo
Allah je sa strpljivim!", napisali su iz Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj na stranici.

Glavni imam u Dortmundu je prije četiri godine ostao bez supruge Eldine, koja je tada imala 31 godinu. Efendija Kalač ima još dvoje djece, Talhu i Hamzu.

Od Suhejla se opraštaju brojni prijatelji i članovi porodice preko društvenih mreža.

izvor: Radio Sarajevo

Ne propustite