Evo koliko košta smještaj u Crnoj Gori, a koliko ležaljke i suncobrani

Region
Evo koliko košta smještaj u Crnoj Gori, a koliko ležaljke i suncobrani
-

Cijene smještaja u Crnoj Gori u jeku turističke sezone variraju, kako navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, od osam eura u privatnom smještaju do 50 eura po osobi dnevno, koliko je potrebno izdvojiti za noćenje s doručkom u nekom od kotorskih hotela.

Cijene hotelskog smještaja za noćenje s doručkom, u zavisnosti od kategorije, u glavnoj ljetnoj turističkoj sezoni kreću se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 u Herceg Novom, 30 u Tivtu i Budvi, do 50 u Kotoru.

Oni koji se odluče za privatni smještaj na raspolaganju imaju kvalitetne opcije gdje se cijene u zavisnosti od destinacije i kategorije objekta kreću od osam eura u Herceg Novom, 10 u Baru, Ulcinju, Tivtu i Budvi, do 20 eura u Kotoru.

Kako kažu iz Nacionalne turističke organizacije cijene plažnog mobilijara su pristupačne, ali komplet od dvije ležaljke i suncobran mogu se naći po cijeni od osam eura u Baru, 10 u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju i 15 eura u Tivtu.

Kada je riječ o cijenama gradskog prevoza i taksija, minimalna cijena vožnje iznosi 50 centi u Baru i Budvi, dok u ostalim opštinama na primorju iznosi jedan euro.

Cijene parkinga kreću se od 40 centi po satu u Ulcinju, do 80 centi u Kotoru. Za istu uslugu u Tivtu je potrebno izdvojiti 50 centi, u Baru i Budvi 60, a u Herceg Novom 70 centi.

Cijene u restoranima su naravno raznolike, a za one koji traže povoljnije opcije, tvrde iz crnogorske turističke organizacije, ručak za četvoročlanu porodicu u Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Tivtu i Kotoru može se naći i za 16 eura.

Cijene kafe kreću se od 90 centi u Ulcinju, do 1,20 eura u Herceg Novom, prenosi Blic.

Ne propustite