Tinejdžerica preživjela napad ajkule: Gurnula sam joj oči

Svijet
Tinejdžerica preživjela napad ajkule: Gurnula sam joj oči
-Sedamnaestogodišnja Addison Bethea jedna je od rijetkih koji su preživjeli napad ajkule, i to zahvaljujući bratu.

Sedamnaestogodišnja Addison Bethea jedna je od rijetkih koji su preživjeli napad ajkule, i to zahvaljujući bratu.

„Nisam tačno znala šta da radim, ali sam znala da ajkulu treba udariti u nos da ih skineš sa sebe. Međutim, nisam mogla da je udarim“, rekla je ona za CNN.„Tako sam počela da je guram u lice, gurnula sam joj oči i pokušala sam da je prstima odvojim od sebe, a onda me je ugrizla“, rekla je.

Vrištala je i zvala upomoć, a njen brat Rhett Willingham koji je vatrogasac, čuo je njen poziv.

“Čuo sam kako pravi buku, kao da ju je nešto uplašilo. Sjeo sam i pogledao ali je nisam vidio. Onda je izašla iz vode i vidio sam ajkulu i krv, doplivao sam tamo i skunio ajkulu sa nje”, rekao je.

Nakon što se izborio sa ajkulom, Willingham je uvukao svoju sestru u drugi čamac, podvezao joj je nogu, kako bi zaustavio gubitak krvi i odjurio je nazad na kopno što je brže moguće.

Brat i sestra su prepričali mučne trenutke za CNN iz bolnice u kojoj je Addison smještena zbog povreda.

Kancelarija šerifa okruga Taylor potvrdila je u saopštenju da je tinejdžerku napala ajkula u blizini ostrva Grasi u vodu dobokoj oko metar i po. Ugriz je navodno izazvao oštećenje mekog tkiva u njenoj desnoj nozi, navodi se u saopštenju bolnice. Tim za traumatologiju ju je stabilizovao, a hirurg je izvršio hitnu operaciju kako bi povratio dotok krvi u njenu nogu.

Okružena plišanim igračkama u bolnici, Addison je djelovala optimistično čak i kada je rekla da joj je za utorak zakazana amputacija noge iznad koljena.

“Na kraju će biti mnogo lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorana sam od sjedenja u krevetu. Svi koji me poznaju znaju da u svemu vidim humor, da jednostavno volim plišane ajkule”, rekla je.

U objavio na Facebooku, njen otac je rekao da je Addison dobre volje i da zbija šale o prebijanju ajkule.

“Ona je prošla više nego to sam mogao da zamislim, ali ona je vojnik. Molim vas, molite se za nju i za teškoće koje se dešavaju ovih dana”, rekao je.

Willingham je rekao za CNN da je ovo iskustvo koje definitivno nije očekivao i da je dobro vidjeti koliko je Addison pozitivna.

Što se tiče njenih budućih planova, Addison nije zabrinuta. Planira da se vrati u vodu kada se oporavi.

“Mislim, ajkula je oduvijek bila tu, samo me je tog dan napala. Živjela sam 17 godina bez napada ajkule. Dobro je vratiti se”, rekla je.

Ne propustite