PRANJE VEŠA PREKO LJETA MORA DA BUDE DRUGAČIJE: Običan omekšivač zamijenite za ovaj, jer bolje upija znoj!

Praktična žena
PRANJE VEŠA PREKO LJETA MORA DA BUDE DRUGAČIJE: Običan omekšivač zamijenite za ovaj, jer bolje upija znoj!
Kada dođe toplo vrijeme, moramo da obratimo pažnju na sve

Kada dođe toplo vrijeme, moramo da obratimo pažnju na sve.

Svi mi volimo kada nam veš mirise na omekšivač, ali da li je to baš toliko i dobro i tokom ljetnjih dana? Vlasnik perionice za pranje veša Dejan Dimitrov, otkrio je da ga trebamo izbjegavati tokom ljeta.

Kako je rekao, omekšivač spriječava da tkanina upija vlagu pa tako kada je vruće, nema mogućnost upijanja znoja pa tako budemo skroz mokri, umijesto da naša majica sve to upije.

- Bilo bi dobro izbjegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati ljepše, tkanina ne može da upije vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri - rekao je.

Savjetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osjetljivu kožu kako biste izbjegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris.

Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za ljeto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu.
Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može da upije vlagu. Čuvajte ih zato za zimu - dodao je za kraj.

Ne propustite