Dodik: Stranci me neće zaustaviti u pobjedi na izborima

Bosna i Hercegovina
Dodik: Stranci me neće zaustaviti u pobjedi na izborima
.

Čelnik SNSD-a i član Predsjedništva Bpsne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je kako ga stranci neće moći zaustaviti da pobijedi na idućim općim izborima u BiH.

 Dodik je za Televiziju “Hepi” rekao da mu nije dokazan nikakav kriminal, iako ga šest godina provlače kroz krivične postupke i ne mogu ništa da nađu.

“Ne može se dogoditi da kapituliram u Bruxellesu. Ako mene tjeraš da biram između toga ostanka Republike Srpske i idem u Europu, ja biram Republiku Srpsku i baš me briga za Europu”, rekao je Dodik.

On je najavio i da za tri dana ide u Bruxelles te izrazio sumnju u ostvarivost europskih integracija i primijetio da će se Europska unija raspasti dok BiH stigne do njenog članstva. Dodik je podsjetio da EU daje članstvo samo državama koje imaju definirane granice, a sada se daje kandidatski status zemlji (Ukrajini) koja će u najmanju ruku po pola biti podijeljena, ako ništa drugo.

“A nama kažu, vi morate da ispunite standarde. A koje standarde?”, rekao je Dodik i dodao da i Srbiju “satraše s kriterijima, vrijednostima, poglavljima” te ocijenio kako je “to sve izvrnuto”.

On je naveo da Europa bez kriterija uzima samo struju od RS jer joj to nedostaje, a da za svu drugu robu postavlja izuzetno visoke kriterije. “Nisam prostitutka” “Uvale nam ‘Bolonju’ pa nam upropaste naš obrazovni sustav jer ako je ukinemo, onda oni kažu nema više kredita, podrške, a narod kaže – mi se ne razvijamo, nema investicija. Sve je to povezano”, rekao je Dodik.

On je naveo da su mu za prebacivanje obrazovanja na nivo BiH nudili novac za izgradnju nekog puta, ali kao kredit i da im je objasnio da “nije prostitutka” da ga plaćaju za usluge. Dodik je podsjetio da priča Christiana Schmidta o navodnom njegovom pozivu na rakiju, potiče iz 2016. godine te je Schmidtu poručio da “neće piti rakiju s njim”, kao i da ga neće smatrati legalnim visokim predstavnikom čak ni da se 100 puta pozdravi s njim.

Podsjetio je i da je imenovano čak sedam predstavnika raznih zemalja za BiH koji primaju visoke plaće i ni o čemu ne odlučuju, a najvažnije im je da se kaže da ne valja onaj tko pokaže karakter, kao što su on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao veleposlanicima da neće vladati Srbijom. Dodik je podsjetio i na prodaju “Telekoma (Republike Srpske)” i naveo da mu je konkurencija, u organizaciji jedne strane veleposlanstva, donijela “torbu”, vjerojatno s novcem i tražila da kaže kako nešto nije u redu s ponudom “Telekoma Srbije”.

Nikad više prijatelja Prema njegovim riječima, Republika Srpska je za Zapad eksces i računali su da će je ukinuti u drugoj fazi poslije Daytona, ali da se “onda pojavio neki Dodik, koji je zaglavinjao i ne da”, kao i da Srbi nemaju nikakav teritorijalni bosanski identitet jer imaju RS. On je potvrdio da su ga iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti i primijetio da Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja nego sad. Dodik je rekao da nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća obrana njegovi susjedi te naveo kako živi na imanju na selu.

Upitan za Gabrijela Escobara, Dodik je naveo kako Amerikanci ne odustaju od centralizacije BiH te da od Sarajeva da naprave glavni grad kome će se Srbi klanjati. O inicijativi “Otvoreni Balkan”, Dodik je rekao da je ne prihvaćaju druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Izvor:_n1

Ne propustite