Ured disciplinskog tužioca podnio još jednu tužbu protiv Gordane Tadić

Bosna i Hercegovina
Ured disciplinskog tužioca podnio još jednu tužbu protiv Gordane Tadić
,

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je novu disciplinsku tužbu protiv bivše glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Iz Ureda je za Klix.ba potvrđeno da je Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH podnešena disciplinska tužbu protiv Gordane Tadić, tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine,

"Zbog disciplinskog prekršaja iz člana 57. tačka 22. Zakona o VSTV-u BiH 'ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda i tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije', a u vezi navoda iznesenih u javnoj objavi tužene iz aprila 2022. godine, o sadržaju razgovora i povodu održavanja sastanka u prostorijama VSTV-a BiH iz januara 2021. godine", istakli su iz Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a.

Sporna javna objava vjerovatno se odnosi na Facebook status Tadić u kojemu ona piše da se osjeća zabrinuto za pravosuđe u BiH ističući da su "predmeti Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića pod pritiskom VSTV trebali biti prenijeti na Kantonalno tužilaštvo Sarajevo" kako protiv nje ne bi bilo postupaka.

Ne propustite