Nebojša Vukanović predao listu za Opće izbore, nada se tektonskim promjenama

Bosna i Hercegovina
Nebojša Vukanović predao listu za Opće izbore, nada se tektonskim promjenama
.

Lider liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani u oktobru.

Vukanović je predao liste za devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu RS i tri jedinice za Parlamentarnu skupštinu BiH. Optimističan je po pitanju predstojećih izbora, ističući da je okupio "istinsku avangradu" te da se nada promjenama koje su potrebne društvu.

"Okupio sam istinsku avangardu. U Hercegovini na kandidatskim listama imamo univerzitetske profesore, plejadu mladih ljudi poslije 30 godina. Naš cilj je da osvojimo jak poslanički klub i da budemo ključni faktor koji neće dozvoliti da stvari idu po starom. Cilj mi je da imam jak klub koji će insitirati na tektonskim promjena koje su potrebne društvu", poručio je Vukanović.

Kaže da će tražiti da se u Vladi RS oforme ona ministarstva koja bi značila "demontažu totalitarnog sistema". Tvrdi kako je potrebno da se, poslije 30 godina, pojavi jedan novi politički subjekat.

"Mi se ne bavimo poltiikom da bi osvojili neki mandat već mislimo da je poslije 30 gdoina potrebno da se pojavi jedan nov, zdrav iz naroda politički subjekt koji nije nastao raspadom SDS-a. Okupili smo se na zdravom nivou, oko ideje", ističe on.

Dodaje kako je njegov cilj da se konačno dođe do istinskog pomirenja, te da političari počnu polagati račune narodu i da se smanji jaz između bogatih i siromašnih.

Ne propustite