OSVRNULA SE NA PRAVA UDOVICA I PREDBARČNI UGOVOR: Evo šta je Nikolina Pišek tražila od Miše Grofa(FOTO)

Show
OSVRNULA SE NA PRAVA UDOVICA I PREDBARČNI UGOVOR: Evo šta je Nikolina Pišek tražila od Miše Grofa(FOTO)
Od smrti istoričara umjetnosti Vidoja Ristovića, njegova udovica Nikolina Pišek i Vidojev otac, Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, počeli su rat preko medija za nasljedstvo koje je Vidoje imao.


Od smrti istoričara umjetnosti Vidoja Ristovića, njegova udovica Nikolina Pišek i Vidojev otac, Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, počeli su rat preko medija za nasljedstvo koje je Vidoje imao.

I dok Miša Grof tvrdi da Nikolina nema nikakva prava na nasljedstvo jer je sva imovina na njemu, Nikolina smatra da su ona i njena kćerka ostavljeni na cjedilu i da će preko advokata tražiti svoja prava.

Nikolna rijetko govori za medije od smrti supruga, ali posljednjih dana oglašava se na svom Instagramu. Poslije Mišovih riječi o njoj, Pišekova se oglasila i prvi put rekla šta misli o svekru.

"Ne smijem napisati što bi učinio da zna za postupke svoga oca, kažnjivo je samo i napisati", napisala je između ostalog Nikolina i dodala da je samo dobra udovica samo mrtva udovica.

screenshot-22

Foto: Instagram.com

Vidojeva udovica dobila je podršku mnogih iz javnog svijeta što iz Hrvatske što iz Srbije, a podjelila je i post prijateljice o pravima udovice nakon smrti supruga.

"U Francuskoj prije sklapanja braka, odeš javnom bilježniku da ti objasni zakone. Prenosim ono što mi je objašnjeno a sve pod pretpostavkom da je suprug imućan a supruga nije. Imućnog suprižniku je pametnije da podjeli imovinu a evo i zašto. Prema riječima gospodina bilježnika, francuski sud je uglavnom na strani žene, majke, čak i u slučaju ugovora koji štiti suprugovu imovinu. Takav ugovor štiti imovinu bogatijeg, ima prednost za bogatog supruga u slučaju razvoda. A za suprugu samo u slučaju smrti/razvoda. Ako se ispostavi da je imućni suprug zapravo imao dugove, dijeli se i dugovi u istom omjeru u kojem bi se i drugoj situaciji dijelilo bogatstvo. Pa se u praksi dešava da bivši supružnici koji su potpisali takav predbračni ugovor završe na sudu jer se supruga žali. A navodno u većini slučajeva sud presudi u njenu korist. Poneklad čak do takvih iznosa da se imućnom suprugu više isplatilo da ne potpisuje nikakakv predbralni ugovor. Sud štiti partner koji je odustao od karijere u korist porodice jer je suprug to možda i zahtjevao od supruge. Možda su se tako dogovoril. Kako bilo, sud procjenjuje koliko je to novca potrebno isplatiti kako bi žena i djeca mogli zadržati isti standard. Ovo je iz francuske prakse a sad...", piše u objavi koju je podjelila Nikolina.Pišekova je zatim poslije nove izjave Miše Grofa da je njegov sin sve zapisivao u svoje dnevnike, da ima mnogo podataka koje bi Nikolinu odveli čak i u zatvor, na Instagramu uz emotikon koji plače od smijeha, poručila: "I zatvor bi bio raj naspram ovoga", uz hašteg samo dokaži.

Podsjetimo, Ristović je u razgovoru sa medije iznio šokantne optužbe na račun Nikoline.

screenshot-23

Foto: Instagram.com

"Nikolina je ubila mog sina! Ona je izvoljevala kuće, putovanja, bazene, lokale, firme... Trošila je nenormalne količine novca. Vidoje je školovao njenu kćerku iz prvog braka u Londonu i financirao joj švalere. Ne znam kakvu imovinu ona hoće, Vidoje je bio imućan, ali to je moj novac. Mora biti svjesna da njoj ne dam ništa, a ako krenem iznositi sve što znam o njoj, biće uhapšena", rekao je Ristović.

 

 

 

Ne propustite