U BiH danas 39 stepeni, a evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

Bosna i Hercegovina
U BiH danas 39 stepeni, a evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice
.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i zapadnim područjima Bosne. 

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 °C.

Za ponedjeljak se najavljuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 °C.

U utorak prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

Za srijedu se prognozira jutro u Bosni pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku dana u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

Ne propustite