„Vidio sam da je ušao u zemlju“: Brat betonirane žrtve prozreo snaju ubicu

Region
„Vidio sam da je ušao u zemlju“: Brat betonirane žrtve prozreo snaju ubicu
.

Nenad Stojanović, brat pokojnog Ivana čije je tijelo zaliveno u beton pronađeno na imanju kod Leskovca, kaže za list „Nova“ da još ne može da povjeruje šta se dogodilo njegovom bratu. Nenad je inače policajac i otkrio je kako je posumnjao u snajinu priču.

Klupko jezivih činjenica obavijeno oko ubistva Ivana Stojanovića i samoubistva njegove supruge Biljane, i dalje se odmotava i ne prestaje da šokira Srbiju. Dok policija prikuplja dokaze, Ivanov brat objasnio je kako su svi postali žrtve njenih laži.

„Ivan i ja smo jednostavno prestali da se viđamo. On nije došao na nekoliko slavlja koje sam organizovao i odnosi su zamrli. Nismo se svađali, jednostavno se nismo viđali, a ni Biljanu nisam viđao nekoliko godina. Prekinuo je skoro sav kontakt i sa roditeljima, odlazio je u Rusiju i vraćao se. Onda, negdje 2020. godine sam sreo Biljanu. Izgledalo je da mi se obradovala, izgrlila je mene i dijete“, počinje svoju priču Nenad Stojanović.

Biljana je pričala da je Ivan opet otputovao u Rusiju. Uspjela je da zavara ne samo Ivanove bližnje, već i svoju i Ivanovu djecu. Čak je nagovarala neke poznanike da šalju poruke djeci u Ivanovo ime.

"Kako je vrijeme prolazilo, a Ivan se nije pojavljivao, počeli smo da je pitamo gdje je, šta je sa njim, šta radi. Izmišljala je razne priče, koje su djelovale uvjerljivo - jednom je izbio požar tamo gdje je radio, onda nije mogao zbog korone... Priče su se mijenjale, u jednom trenutku je deci rekla da im tata skuplja novac za kupovinu stana u Beogradu. Djelovala je normalno, osmjehivala se. Nismo ni sumnjali kakav je to monstrum u stvari", kaže Nenad Stojanović.

Ipak, svima je bilo sumnjivo zašto se Ivan ne javlja na telefon.

"Pričala je da se Ivan javlja preko šefovog telefona. Kada smo tražii broj, rekla je da ne smije da da, jer se šef ljuti. Na kraju sam provjerio i vidio da je poslednji put Ivan na granici registrovan 12. aprila 2019. godine i to ulazak. Nije bilo nikakvog izlaza iz zemlje poslije toga", objašnjava Nenad.

Kaže da Biljana nije mogla da zna da je on posumnjao u njenu priču. Do preokreta je došlo kada je pronađena mrtva u štali.

"Mislim da ju je jednostavno stigla savjest, da nije mogla više da izdrži da živi u istoj kući gdje je bilo i Ivanovo tijelo. Posle njene sahrane smo u kući našli Ivanova dokumenta, ličnu kartu i pasoš. U pasošu je bio taj datum, 12. april 2019. godine. Djeca su se sjetila da je pričala o nekom blagu u staji, pa smo odlučili da provjerima. Kada smo uklonili sijeno vidjeli smo da je jedan dio zida noviji. Razvalili smo zid i ugledali bure", objašnjava Nenad.

Na tom mjestu pronađeno je beživotno tijelo nesrećnog čovjeka, koje je poslato na obdukciju.

"Čekamo nalaze DNK da bi bili sigurni da je to Ivan. Bez tih nalaza ne možemo da organizujemo sahranu. Nije mi jasno kako je mogla to da uradi, ali iza to lažnog osmeha krio se monstrum", kaže Stojanović.

Tijelo Biljane Stojanović pronađeno je 26. juna u štali, a prema prvim rezultatima autopsije ona se otrovala. Sahranjena je 28. juna, kada je nađeno telo nesrećnog Stojanovića.

Mladić Aleksandar L. (28) sa kojim je Biljana, po svemu sudeći, u međuvremenu bila u emotivnoj vezi, bio je prvi osumnjičeni ali kako je rekao za naš list, prošao je poligraf i više nije interesantan policiji.

"Ja sam poljoprivrednik i samo želim da se što prije vratim normalnom životu i da zaboravim ovo što se dogodilo. Ni na trenutak nisam posumnjao bilo šta. Ponašala se normalno, bila nasmejana i raspoložena. To ne kažem samo ja, to može da potvrdi i cijelo selo", objašnjava Aleksandar.

Tužilaštvo: Čekaju se rezultati obdukcije
Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obavještenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta učinioca krivičnog dejla, s obzirom na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo teško ubistvo.

"Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta NN lica pronađenog dana 28.06.2022.godine u selu Veliko Trnjane, Više javno tužilaštvo u Leskovcu donelo je naredbu za obdukciju leša NN lica i DNK vještačenje, što će biti obavljeno od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, a Više javno tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o obdukciji i vještačenju", naveli su za "Nova.rs".

Ne propustite