Ko je pomogao Leskovčanki da ubije i zabetonira muža: Policija traži saučesnika

Region
Ko je pomogao Leskovčanki da ubije i zabetonira muža: Policija traži saučesnika
-

Biljana Stojanović (40), nakon čijeg samoubistva je otkriveno da je godinama držala supruga Ivana zabetoniranog u buretu, prethodno ga ubivši oštrim predmetom, po svemu sudeći je morala imati pomagača u zločinu. Uviđaj na imanju na kom su pronađena tijela i dalje je u toku, tako da konačni zaključci o tome šta se dogodilo u porodičnoj kući Stojanovića i dalje nisu doneseni.

Šok u selu Veliko Trnjane kod Leskovca ne jenjava otkad je u kući Stojanovića pronađeno najprije tijelo Biljane Stojanović, za koju se vjeruje da se ubila, a zatim i tijelo njenog supruga Ivana, koje je bilo zabetonirano u buretu gotovo tri godine. Dok komšije tiho prepričavaju stravične detalje tragedije ove porodice, leskovački policajci i dalje prikupljaju tragove na licu mjesta, obavljaju uviđaj i razgovaraju sa svima koji bi mogli imati bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u rasvjetljavanju zločina, piše Nova.rs.

U međuvremenu je saslušan Biljanin emotivni partner Aleksandar (28), sa kojim je navodno bila u vezi i on je bio podvrgnut poligrafu. Prema njegovom svjedočenju, poligrafsko ispitivanje je prošao, nakon čega je pušten na slobodu. Da je policija posumnjala da je na bilo koji način umiješan u Ivanovo ubistvo, bio bi mu određena mjera zadržavanja ili pritvora tako da ne može da utiče na svjedoke ili predistražni postupak.

Samim tim, ostaje otvoreno pitanje kako je moguće da je Biljana sama najprije usmrtila svog supruga, a potom njegovo tijelo odnijela u bure u pomoćnom objektu na svom imanju, gdje ga je položila i zalila betonom. Potom je mjesto, na kom je nesrećni čovek ostavljen, dodatno zabetonirano i maskirano piljevinom, kako niko ne bi posumnjao da krije tako stravičnu tajnu.

Iako bes i emotivna nadraženost žena nekada mogu rezlutirati natprosječnom snagom, kako je iskustvo iz pojedinih zločina pokazalo, dio javnosti ne može da prihvati da Biljani niko nije pomogao. Osim što je riječ o fizički teškim aktivnostima, postavlja se pitanje kako je moguće da je od 2019. godine do danas uspela da sačuva tu užasnu tajnu, obrazujući klupko laži u kojoj je živjela cijela porodica i njihova bliža okolina. Biljana bi uvijek imala spreman odgovor na pitanje gdje je Ivan i kada će doći, a nekada bi i sama čak potencirala priču o njegovom dolasku ili tome kako ima puno posla, pa ne može da stigne da se javi djeci.

U svojim lažima bi odlazila toliko daleko da je u njih povjerovala Ivanova rodbina koja nije mogla ni da nasluti šta se zapravo dogodilo, posebno jer su Biljanu svi opisali kao nasmijanu i vedru osobu, koja je uvijek bila dobro raspoložena.

Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije
Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa Policijskom upravom u Leskovcu vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obavještenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta učinioca krivičnog djela, s obzirom na postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo teško ubistvo, saopšteno je za “Nova.rs”.

“Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta NN lica pronađenog dana 28. juna 2022. godine u selu Veliko Trnjane, Više javno tužilaštvo u Leskovcu donijelo je naredbu za obdukciju leša NN lica i DNK vještačenje, što će biti obavljeno od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, a Više javno tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o obdukciji i vještačenju”, naveli su.

Ne propustite