KAKO DA SMANJITE ŽUDNJU ZA SLATKIŠIMA - OVE BILJKE NEUTRALIŠU POTREBU ZA ŠEĆEROM: Evo kako da budu dio vaše svakodnevice

Objavljeno:01.07.2022 - 17:33
A A A Times Arial

Želja za slatkišima najveći je neprijatelj dijete, ali i zdravlja uopšte, jer su ovi proizvodi puni šećera i nezdravih masnoća.

U borbi protiv žudnje za slatkim mogu da nam pomognu određene biljke- evo koje

Mnogima su u procesu mršavljenja najeveća prepreka slatkiši.

Ovi neodoljivi prozvodi prepuni šećera i trans masti izazivaju zavisnot koje nije lako rešiti se, a osim što dodaju kilograme i masne naslage, generalno su štetni za organizam jer izazivaju nagli skok, a zatim vrtoglavi pad šećera, opterećujući pankreas, što dugoročno vodi oboljevanju od dijabetesa.

Kako da znate da vam potreban deteoks od slatkiša?

- Imate potrebu da jedete na sat ili dva i često ste gladni

- Ne možete da se kontrolišete kada počnete da jedete slatko

- Želite da pojedete nešto slatko nakon svakog obroka

- Imate problem sa nivoom šećera u krvi

U borbi protvi želje za slatkišima mogu da pomognu određene biljke, tačnije čajevi.

Čaj od đumbira poznat je kao diuretik, pospešuje izbacivanje tečnosti, sadrži antioksidante i smanjuje želju za konzumiranjem slatkog.

Zeleni čaj predstavlja riznicu zdravlja. Pospješuje proizvodnju i aktivnost norepinefrina koji je odgovoran za metabolizam masti u našem tijelu.

Zbog toga je glavni sastojak tinktura koje pomažu prilikom mršavljenja. Poboljšava varenje, pospješuje izlučivaje tečnosti i pozitivno djeluje na kardiovaskularni i respiratorni sistem. Zvahvaljujući antioksidansima, preventivno djeluje na razvoj mnogih bolesti.

Popijte jednu do dvije šolje dnevno čaja, jedite više povrća i voća i cijelih zrna žitarica koji će pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, a povremenu želju za slatkišima zadovoljite na primjer kockicom crne čokolade.

Izvor: Sensa