NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Koriste se kao začin, a evo i kako - SVAKA ISKUSNA DOMAĆICA OVO ZNA

Praktična žena
NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Koriste se kao začin, a evo i kako - SVAKA ISKUSNA DOMAĆICA OVO ZNA
Da li znate da je dobro da sačuvate peteljke od paprika?

Da li znate da je dobro da sačuvate peteljke od paprika?

Od paprike možete da napravite razna jela, npr. da ih napunite, da ih dodate u bećarac, a svi najviše vole kada se ispeku ili se od njih napravi ajvar. Ljeti je sezona ovog ukusnog povrća, ali zimi su one skuplje i nisu tako često na meniju. Pametni i ekonomični kuvari su smislili kako da ukus paprike bude u svim jelima.

Umjesto da peteljke od paprika bacate kada ih čistite vi ih spremite u kesu i stavite u zamrzivač. Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.

Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.

Ne propustite