Tragedija za tragedijom u selu gdje je pronađeno Ivanovo tijelo: Sumnja se na suprugu

Region
Tragedija za tragedijom u selu gdje je pronađeno Ivanovo tijelo: Sumnja se na suprugu
-

Dvije misteriozne smrti u Velikom Trnjanu, Biljane Stojanović (38) pronađene mrtve u nedelju i njenog muža Ivana Stojanovića, čije tijelo je policija otkrila zabetonirano na porodičnom imanju i to na sam dan Biljanine sahrane, nisu prve tragedije iz ovog sela koje su potresle Srbiju

Sećanja radi, stravične tragedije su se u ovom selu dešavale i ranije, od onih ljubavnih, pa do masakra koji se i dan danas pamti.

Naime, Đorđe Stanković, kovač iz Velikog Trnjana osuđenik je na najstrožu kaznu zbog trostrukog ubistva svojih komšija sa umišljajem. On je 30. maja 1997. godine godine ispred svoje kovačnice pucao na komšije, članove porodice Cvetković - Stevana (66), njegovu suprugu Branku (35) i sina Prokopa (35), sa kojima je godinama bio u svađi.

Stanković je, kako je sud utvrdio, ispalio u Cvetkoviće nekoliko hitaca iz svog pištolja CZ M-57, kalibra 7,62 mm. Kada su Stevan, Branka i Prokop popadali, Stanković je u pištolj stavio novi okvir sa municijom i u sve žrtve pucao po nekoliko puta u glavu.

Deset godina kasnije, dvoje mladih je ljubav koštala života. Milan Mitić (22) iz Presečine i Marina Stefanović iz Velikog Trnjana zajedno su ispili otrov, od koga je mladić preminuo.

"Kao u ‘Romeu i Juliji’, najpoznatijoj Šekspirovoj tragediji, otrov je prvo popio on, a zatim i ona. Otišli su svaki svojoj kući. Prije kobnog sastanka u polju, na pola puta između dva sela, nesretni Romeo svojoj dragoj preko mobilnog puštao je pesmu ‘Umreću na tvojim rukama...’. Nažalost stihovi ove pjesme su se obistinili. Okončao je život držeći za ruke ljubljenu", pisale su te 2007. godine Novosti.

Prije tri godine D.M. (65) iz ovog sela pokušao je da ubije sin S.M. udarivši ga najpre bejzbol palicom u rame i glavu, a zatim mu je naneo dve ubodne rane u prejdelu vrata.

- Ovo je selo dobrih i vrijednih ljudi. Tačno je. Tragedije su se dešavale, i to velike, i svi pokušavamo da ih zaboravimo. Zbog svega što se dešava ovih dana svi smo jako poteseni i šokirani. Ostavlja još jedan veliki ožiljak na sve nas - komentarišu za Informer mještani ovog sela nadomak Leskovca.

(Informer.rs)

Ne propustite