Ovo bismo trebali piti svako jutro: Ima zdravstvene prednosti, a pomaže i pri mršanju

Porodica i zdravlje
Ovo bismo trebali piti svako jutro: Ima zdravstvene prednosti, a pomaže i pri mršanju
Svi znamo osjećaj kada se ujutro moramo izvlačiti iz kreveta jer je prerano i jednostavno još nemamo energije suočiti se s danom.

Svi znamo osjećaj kada se ujutro moramo izvlačiti iz kreveta jer je prerano i jednostavno još nemamo energije suočiti se s danom.

No, prema nutricionistici, postoje stvari koje možemo učiniti kako bismo pomogli svom tijelu da se nosi s jutarnjim umorom, kao i osigurali da nam se raspoloženje podigne, san se poboljša i poveća energija.

Nutricionistica Aislinn Cambridge kaže da postoji jedno piće za koje tvrdi da djeluje poput "magije" kako bismo se osjećali najbolje - i potrebno je samo dva sastojka. Iako svi znamo o prednostima pijenja puno vode, zapravo možete učiniti da se osjećate još bolje ako dodate malo limuna u šoljicu tople vode.

“Postoji jedna stvar koju bi apsolutno svatko trebao raditi od trenutka kada se ujutro probudi, a to je piti vodu, hidratizira vaše tijelo i snižava krvni tlak. Ako želite imati energiju i osjećati se dobro, topla šalica vode s pola limuna iscijeđenog u nju. To je poput magije”, objasnila je za Mirror.

No, ne samo voda s limunom može pomoći da se osjećate spremnim za početak dana, jer je Aislinn također rekla da pravilna briga prije spavanja može pomoći da se ujutro osjećate bolje.

Nutricionistica je rekla da između posljednjeg velikog obroka i odlaska na spavanje ostane najmanje tri sata kako bi vaše tijelo moglo u potpunosti probaviti vašu hranu prije noćnog odmora.

"Ako jedete obrok i pokušavate zaspati sat ili dva kasnije, to će uzrokovati probleme jer vaše tijelo ne može probaviti niti se odmoriti i oporaviti, to dvoje se međusobno poništavaju. I vaš san i vaša probava će biti pogođeni, a kada se kombiniraju, to će imati ozbiljan utjecaj na vaše raspoloženje. Preporučujem da ostavite barem tri do četiri sata nakon velikog obroka prije spavanja”, savjetovala je.

A njezin najveći savjet je da se klonite umjetnih zaslađivača kad god imate želju za šećerom jer oni zapravo mogu imati lošiji učinak na vaše tijelo od prirodnih šećera.

"Neki smatraju da je bolje posegnuti za opcijama 'bez šećera' kada se pokušavaju zdravo hraniti, ali zapravo su gori. Takozvana 'dijetalna' pića sadrže sastojak koji se zove aspartam koji naša tijela ne unose znaju obraditi i negativno utječu na naša crijeva i daleko su štetniji, upalni i korozivniji od stvarnog šećera”, zaključila je.

Ne propustite