Haris Zahiragić žestoko odgovorio hrvatskim medijima: Dragi susjedi, tekst je veoma ružan, neistinit i tendenciozan

Aktuelno
Haris Zahiragić žestoko odgovorio hrvatskim medijima: Dragi susjedi, tekst je veoma ružan, neistinit i tendenciozan
.

Ovog vikenda je u Sarajevu, glavnom gradu susjedne Bosne i Hercegovine, održana treća Povorka ponosa. Događaj je prošao bez incidenata, između ostalog i zbog rigoroznih mjera sigurnosti koje je provodila policija Kantona Sarajevo, koje su uključivale blokadu prometa u širem centru grada i onemogućavanje da se povorci ito pridruži nakon 17 sati.

Takve mjere su važile i za program nakon Povorke ponosa, koji se održavao pored Zemaljskog muzeja te se mnogi građani nisu mogli priključiti pripadnicima LGBTQ zajednice i njihovim podržavateljima koji su uspjeli sudjelovati u povorci. Pritom su se i od brojnih pripadnika policije koji su osiguravali ovaj prosvjedni marš i skup mogli čuti neprimjereni homofobni komentari, kao i od mnogih prolaznika, počinju svoj tekst kolege s Index.hr koji su imenovali Harisa Zahiragića (SDA) kao osobu koji je pretvorio Sarajevo u kasabu.

img-b9e1fa54867e7e4d617b01f1d3bd48c0-v

Nedugo zatim, mladi političar im je žestoko odgovorio.

"Poraženi radikalno liberalni krugovi iz Sarajeva, nakon neuspješnog cjelodnevnog ograđivanja i pravdanja za sodomiju koju su javnim novcem priredili Sarajevu, potražili su pomoć iz regiona. Gdje bi drugo, nego na index.hr?

Tekst je veoma ružan, neistinit i tendenciozan, zato ga neću ni objavljivati, ali ću ovim putem odgovoriti na isti:

Dragi susjedi,

golotinja na javnom mjestu, ganjanje slučajnih prolaznica od strane potpuno golog “umjetnika”, javno uriniranje i općenje sa voćem i povrćem, ne može biti umjetnost za javni prostor nigdje, a pogotovo ne u europskom Jerusalemu!

Ukoliko neko ipak želi organizovati takav performans i prisustvovati istom, postoje prostori koji nisu javni trgovi, a kojim se pristupa uz pozivnicu i dobre volje.

Svakako, na Jadranu, na kojem ljetujem, u velikom broju mjesta zabranjeno je hodati po gradu u kupćem kostimu, ne možete imati duple standarde.
Mislim možete, ali evo ne prolazi vam ni kod vaše publike…

Uostalom, predlažem vam kao “avangardnom” i ekstremno liberalnom portalu, da upriličite istu ovakvu manifestaciju ispred Zagrebačke katedrale ili na Trgu bana Jelačića, pa ćete vidjeti da ni hrvatsko društvo nije moralno posrnulo do te mjere do koje biste željeli.

P.S. Kako bi novinar ovog članka (dobro ne on, on je LGBT aktivista), urednik ili vlasnik ovoga portala reagovao da potpuno nag Slovenac nasrne na njegovu majku, suprugu ili kćerku nasred javnog gradskog trga?

P.P.S. Niste baš vi neka mjera kozmopolitizma, ipak mi nismo rušili stare mostove i zaštićenu svjetsku baštinu, ali to je posebna tema", zaključio je Zahiragić.

Ne propustite