Stravičan raketni napad Rusa: Pogođen tržni centar u kojem je bilo više od hiljadu ljudi, strahuje se od najgoreg

Svijet
Stravičan raketni napad Rusa: Pogođen tržni centar u kojem je bilo više od hiljadu ljudi, strahuje se od najgoreg
.

Pripadnici ruske vojske izvršili su novi raketni napad na centar Ukrajine, a ovaj put meta je bio tržni centar u kojem se u trenutku napada nalazilo stotine građana.

Prema pisanju britanskih medija, raketa je pogodila tržni centar u gradu Kremenčuk koji se nalazi u regiji Poltava u centralnom dijelu Ukrajine.

"Predsjednik Zelenski je na Telegramu rekao da je u tržnom centru u trenutku udara bilo oko 1.000 građana. Strahuje se da ima mnogo povrijeđenih i poginulih", navodi BBC.

Također, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je naglasio kako ovakav napad nema nikakvo opravdanje jer tržni centar nije bio vojna meta.

"Šoping-centar gori, a vatrogasci pokušavaju ugasiti požar. Broj žrtava trenutno nije moguće ni zamisliti. Nikakva opasnost za rusku vojsku. Nikakva strateška vrijednost. Samo ljudi koji pokušavaju živjeti normalnim životom, a okupatori to ne mogu podnijeti. Rusija nastavlja iskaljivati svoju nemoć na običnim građanima. Nema smisla nadati se bilo kakvoj humanosti od Rusije", napisao je ukrajinski predsjednik.

Povodom napada se oglasio i gradonačelnik Kremenčuka Vitalij Meletskij koji je rekao da je u trenutku napada u centru bila velika gužva i da su se brojne ekipe hitne pomoći i vatrogasaca uputile prema ovoj lokaciji.

Ne propustite