POMOĆU OVOG DOMAĆEG ULJA NAJBRŽE ĆETE DOBITI BRONZANI TEN: Potrebna su vam samo tri sastojka - svi ih imate kod kuće

Praktična žena
POMOĆU OVOG DOMAĆEG ULJA NAJBRŽE ĆETE DOBITI BRONZANI TEN: Potrebna su vam samo tri sastojka - svi ih imate kod kuće
.

Napravite prirodno ulje za sunčanje po receptu koji je nastao u doba kad modernih preparata nije bilo, a ljudima je bila neophodna zaštita od sunca.

U staklenu bocu šireg otvora ili malo veću teglu stavite nekoliko izrendanih šargarepa, nekoliko nasjeckanih zelenih oraha, nekoliko lavandinih cvjetova, a može se dodati i žalfija.

20180522073633-479613

Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalijte do vrha maslinovim uljem. Mješavina se ostavi na suncu 20-25 dana, uz svakodnevno miješanje mućkanjem boce, a na kraju se procijedi kroz nekoliko slojeva gaze.

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, što je zanemariva zaštita za današnje zračenje, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što znatno podiže zaštitni faktor našeg ulja, a osim toga i njeguje kožu.

Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje, jer obnavlja kožu i usporava njeno starenje, ali i ubrzava tamnjenje.

Lavanda i žalfija takođe su odlični za njegu kože, djeluju protivupalno i na akne, opekotine, rane, a ljekovita žalfija smanjuje i celulit. Osim toga, ovi sastojci će ulju dati predivan miris.

Novi.ba/Nezavisne

Ne propustite