Pogledajte ko su nosioci liste "Željko Komšić za građansku državu" na Općim izborima

Bosna i Hercegovina
Pogledajte ko su nosioci liste "Željko Komšić za građansku državu" na Općim izborima
.

Demokratska fronta na izbore će izaći pod koalicionim nazivom "Željko Komšić za građansku državu" (DF - GS). Koalicija će pod tim nazivom učestvovati na izborima na svim parlamentarnim nivoima.

Kako saznajemo, državnu listu koalicije "Željko Komšić za građansku državu" u Kantonu Sarajevo nositi će profesor Dženan Đonlagić.

Također, Dennis Gratz i Mirza Čelik će biti nositelji dvije federalne liste u Sarajevu, dok je Albin Zuhrić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Pored njih na sarajevskim listama se nalaze i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, doktor Ilijaz Pilav, potpredsjednik FBiH Milan Dunović, profesor Senadin Lavić, gradska vijećnica Marijela Hašimbegović, Vedrana Vujović, Muhamed Fazlagić.

Listu "Željko Komšić za građansku državu" u Tuzlanskom kantonu nosit će profesor ustavnog prava Zlatan Begić, a za Srednjobosanski i Zeničko-Dobojski kanton nosilac državne liste je prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

Informacije o ostalim nositeljima državnih, federalnih i kantonalnih lista Demokratske fronte širom Bosne i Hercegovine se očekuju uskoro.

Na kraju, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Ne propustite