PRED SPAVANJE STAVITE POD JEZIK OVU SMJESU: Ujutro će se dogoditi ČUDO

Praktična žena
PRED SPAVANJE  STAVITE POD JEZIK OVU SMJESU: Ujutro će se dogoditi ČUDO
-

Mješavinu meda i ružičaste himalajske soli stavite pod jezik svaku večer prije spavanja. 

Himalajska so pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti. 

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše tjelesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

so4

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, na primjer do poremećaja spavanja.

so5

so6

Ovaj hormon zovu i hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uvečer i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost. Inače, kako starimo, naše tokelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

med

Pomiješajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako večer pred spavanje stavite malo pod jezik.

Ne propustite