2 DOMAĆA RECEPTA ZA ČIŠĆENJE CRIJEVA: Izbacuju otrove i rješavaju problem zatvora, a 1 sastojak je ČISTO ZLATO

Porodica i zdravlje
2 DOMAĆA RECEPTA ZA ČIŠĆENJE CRIJEVA: Izbacuju otrove i rješavaju problem zatvora, a 1 sastojak je ČISTO ZLATO
-

Kako najbolje da očistite crijeva i pospješite probavu.

O blagodatima sjemena lana sve više se priča, zahvaljujući obilju korisnih sastojaka pomaže organizmu da se izbori sa virusoma, gljivicama, bakterijama... Lan povoljno djeluje na rad gastrointestinalnog trakta, stanje kože i genitourinarnog sistema.

Još jedan ogroman plus ove namirnica koja djeluje kao savršen čistač toksina iz organizma je što se može koristiti čak i kod gastrointestinalnih bolesti, respiratornih problema i alergija. Najbolje je kada se uzima preventivno, kako bi prečio pojavu bolesti probavnog trakta.

Kako uzimati sjeme lana?

Postoji nekoliko recepata za upotrebu ove namirnice, možete ga koristiti u mlevenom obliku, bilo da ga sami sameljete ili kupite već ustitnjeno.

Za čišćenje crijeva

1 kašika grubo mljevenog sjemena lana se pomiješa sa 150 ml kefira sa niskim procentom masti ili nezaslađenim jogurtom. Pojedite 3 kašike pripremljene smjese pola sata prije doručka i tako u narednih deset dana. Primijenjujte ovaj tretman čišćenja svaka tri mjeseca. I, naravno, ne zaboravite da pijete najmanje 2 litre vode dnevno.

Kod problema sa zatvorom

U 250 ml hladne vode potopite 1 kašičicu grubo mljevenog sjemena lana. Kuhajte nekoliko minutaće nekoliko minuta.  i popijte prije spavanja. Možete i kašiku mljevenog lana da uveče poparite toplom vodom, pa ujutru zagrijte i popijte.

Ako ste na tretmanu čišćenja, imajte na umu da je neophodno da pijete više vode da bi ovaj tretman funkcionisao.

(Lepa i Srećna)

Ne propustite