VJERUJE SE DA JE MAGIČNO: Zasadite ovo drvo u dvorištu, služi kao zaštitnik kuće, a njegovo ulje je najljekovitije

Sve za dom
VJERUJE SE DA JE MAGIČNO: Zasadite ovo drvo u dvorištu, služi kao zaštitnik kuće, a njegovo ulje je najljekovitije
-

Samo u jednom malom komadiću kedra ima ogromna količina pozitivne energije

Kedar se smatra magičnim drvetom i zato je preporuka da imate komad ovog drveta u domu. Savremeni biolozi su potvrdili staru misao – kedar ima dušu. To neobično drvo ima isti biološki ritam kao i čovjek. Kedar ispoljava svoju aktivnost ne tačno u određenim satima kao drugo drveće, već u zavisnosti od spoljašnjih okolnosti.

 Na primjer, ljeti kada je oblačno, on se „budi“ u 10 sati ujutru, a kada je vedro, „budi se“ u zoru; zatim se „odmara“ danju od 15h do 16h. Uveče je kedar „aktivan“ do 23 časa, a zatim „spava“ u toku noći. Zimi se njegov životni ciklus ne prekida kao kod drugog drveća, on je „budan“, samo „spava“ mnogo duže.

Samo u jednom malom komadiću kedra ima ogromna kolicina pozitivne energije. Na čovjekovom tijelu nalaze se aktivne tačke koje ciklično meijnjaju svoju aktivnost (kao da dišu) tako da kedar koriguje i stabilizuje ta kolebanja.

Evo kako da iskoristite kedar za uspjeh u poslu!

Prema srednjovjekovnog biljnoj astrologiji, drvo kedra je pod uticajem planete Saturn i astrološkog znaka vodolije. Saturn je suvladar tog znaka, zajedno sa Uranom, koji je otkriven tek kasnije. Kedar je poznat po svojoj otpornosti na vremenske nepogode.

Dijelovi ovog drveta koriste se u mnogim ritualima za posao. Ne samo da je kora ovog stabla vrlo funkcionalna u modernom društvu, ali takođe je značajna u duhovnoj tradiciji.

Cherokee indijanci veruju da kedar u sebi ima duhove predaka i kora ovog drveta se nosi kao zaštita od zlih duhova. Ulje kedrovog drveta je korišćeno od strane Egipćana. Takođe, od njega je pravljen sveti tamjan korišćen u tibetanskim hramovima. Naziv “CEDRUS” na arapskom znači moć. Danas, njegovo ulje često se koristi u aromaterapiji za tretmane ozdravljenja.

(Novi.ba/Alo.rs)

Ne propustite