Šokantna izjava člana Predsjedništva: Putin izazvan u sukob u Ukrajini!

Bosna i Hercegovina
Šokantna izjava člana Predsjedništva: Putin izazvan u sukob u Ukrajini!
,

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je večeras da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da Rusija podržava Dejtonski sporazum i želi da BiH funkcioniše, te da će nastaviti sa razvojem investicija u BiH. Također, Dodik je u intervjuu za RTRS izjavio kako je Putin "izazvan u sukobu u Ukrajini" i da on taj "rat vodi na način da će ga dobiti".

Dodik je rekao da je sa Putinom dogovorio gas za BiH po trenutno najpovoljnijim cijenama u Evropi, a što znači da će Sarajevo do kraja godine imati ruski gas po povoljnijim cijenama.

Upitao je zar neko misli da bi se sastao sa Putinom da su uvedene sankcije Rusiji i istakao da on nije ni ruski niti američki čovjek, već čovjek srpskog naroda koji se bori da mala Republika Srpska, koja ima milion stanovnika, što je “manje od jedne ulice u Moskvi ili bilo gdje, bude faktor”.

“Ja sam taj koji mogu doći do Putina i nekih drugih ljudi. Prije mjesec dana opozicija je govorila da sam izolovan, a kada odem, onda kažu, šta ću tamo”, rekao je Dodik za RTRS.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je naveo da je nedavni sastanak sa Putinom u Sankt Peterburgu dogovoren prije dva mjeseca i da je ruska televizija Rusija24 “čitav dan najavljivala sastanak” i prenosila prvih 12 minuta.

Dodik smatra da je ruski predsjednik Vladimir Putin veliki čovjek i državnik koji voli svoju državu i narod.

“Putin je racionalan i razuman, ne vodi rat po svaku cijenu i vodi računa da što manje ljudi strada, a pogotovo civila u sukobu u Ukrajini”, rekao je Dodik, istakavši da je Putin izazvan u sukobu u Ukrajini i on taj rat vodi na način da će ga dobiti.

Dodik smatra da je najbolje da se što prije sukob u Ukrajini završi i postigne dogovor

Izvor:N1

Ne propustite