STAVILA JE PARADAJZ NA LICE I DRŽALA SAMO 1 MINUT: Desilo se nešto nevjerovatno, i vi ćete odmah uraditi ISTO!

Praktična žena
STAVILA JE PARADAJZ NA LICE I DRŽALA SAMO 1 MINUT: Desilo se nešto nevjerovatno, i vi ćete odmah uraditi ISTO!
-

Akne i mitiseri su pravo prokletstvo za dosta ljudi, čak i u godinama

Postoji bezbroj proizvoda za akne, ali su obično jako skupi i puni hemikalija. Ipak postoji sjajan prirodni lijek. Možete čak i da ga posadite sami: svjež paradajz!

Ovo je zaista prava stvar - svježe isječen paradajz može da pomogne u smirivanju akni pa čak i da redukuje stare ožiljke. Tajna je u njegovom sastavu. Oni imaju visok procenat vitamina A, C i E kao i B6. Ovo oslobađa i otvara vaše pore, a u isto vrijeme, dopušta vašoj koži da dobije bitne sastojke.

Najednostavnija primjena je i najbolja opcija: Uzmite svjež paradajz i isjecite ga na pola. Sada trljajte dijelove lica koje imaju najviše akni, ožiljaka i mitisera. Izmasirajte dijelove sa sokom od paradajza i umite se poslije sa toplom vodom. Ovaj metod je odličan čak iako imate samo minut.

Ipak, ako imate malo više vremena, možete da napravite efektnu masku. Za ovo, uzmite svjež paradajz i isjecite "X" na gornjem dijelu. Onda dozvolite toploj vodi da teče kroz paradajz oko minut pre nego što ga isečete. Sada uklonite sjemenke i sipajte pulpu sve dok imate dovoljno paste. Sve to stavite na lice i ostavite da stoji jedan sat. Ako redovno koristite masku, uskoro ćete primijetiti nevjerovatno poboljšanje.

Ne propustite