OTJERAJTE ZMIJE IZ DVORIŠTA I NIKAD IH VIŠE NEĆETE VIDJETI U BLIZINI: Treba vam samo ovaj začin

Sve za dom
OTJERAJTE ZMIJE IZ DVORIŠTA I NIKAD IH VIŠE NEĆETE VIDJETI U BLIZINI: Treba vam samo ovaj začin
-

Postoji mali trik kako biste bili sigurni da nikada više nećete naći zmije u svom dvorištu.

Ako živite u blizini ježa, on je najbolji saveznik protiv zmija koje ih se boje. Niko ne voli da vidi zmiju u vašoj blizini, pa naučite kako da lako istjerate zmije iz bašte i oko kuće i od čega zmije beže. Prva linija odbrane od zmija u naseljima je uredno održavanje životne sredine kako bi se smanjio broj mjesta gdje zmije mogu da se ušunjaju, sakriju i prave leglo.

Lijek protiv zmija

Ako vam se čini da zmije uvijek pronađu put do vašeg dvorišta, držite ih podalje uz pomoć amonijaka. Zmije mrze miris amonijaka. Zato umočite stare krpe ili odjeću u amonijak i ostavite na nekoliko mjesta u dvorištu.

Ulje cimeta i karanfilića - ova kombinacija ne prija zmijama i rasteruje ih. Poprskajte područje koje želite da zaštitite. Priprema ulja od cimeta Ekstrahovano cimetovo ulje koje možete sami da napravite.

Potreban vam je: nekoliko štapića cimeta čisto maslinovo ulje (rafinisano). Stavite kompletne štapiće cimeta u teglu. Štapiće prelijte čistim maslinovim uljem tako da budu potpuno potopljeni. Teglu dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi 3 nedelje. Svaki dan dobro protresite teglu. Poslije tri nedelje procedite ulje kroz gazu u tamniju staklenu flašu. Nakon ovoga, vaše cimetovo ulje je spremno za upotrebu. Broj štapića cimeta određuje se proizvoljno. Najbolje bi bilo da se tegla napuni (najmanje 5-6 štapića na pola litra ulja).

Što je veći broj štapića cimeta, to bolje.

(Najžena.rs)

Ne propustite