OVO JE 6 NAJVAŽNIJIH NAMIRNICA ZA ŽENE U MENOPAUZI: Skidaju kilograme i obaraju šećer, poseban savjet odnosi se na kafu

Porodica i zdravlje
OVO JE 6 NAJVAŽNIJIH NAMIRNICA ZA ŽENE U MENOPAUZI: Skidaju kilograme i obaraju šećer, poseban savjet odnosi se na kafu
.

Kako smršati u menopauzi, a da se ne odričemo svega što volimo? Lični trener ima odlične savete za žene koje bi želele da skinu koji kilogram, a da se ne "maltretiraju" komplikovanom dijetom.

Majkl Fajerman je lični trener koji je radio sa brojnim poznatim ličnostima, i kaže da za žene u menopauzi ima nekoliko ključnih saveta za mršavljenje. On navodi da zdrave navike važe za sve, ali da za žene u menopauzi postoji nekoliko dodatnih "pravila" za lakše mršavljenje.

Vezana su za hranu, ali i za pića koja pijemo svakog dana!

"Jedite svakog dana otprilike u isto vreme, kako bi se organizam navikao na stabilan nivo šećera u krvi. Nagli skokovi i padovi dovode do napada gladi, a ako jedete obroke i užine u određeno vreme, šećer će biti stabilan jer telo dobija gorivo na redovnom nivou. Tako neće biti velikih skokova ni u hormonima, ni u raspoloženju", rekao je Fajerman.

Važno je da žene u menopauzi jedu raznovrsnu hranu bogatu nutrijentima. To su proteini, ali i ugljeni hidrati i kvalitetne, zdrave masnoće.

Namirnice koje on preporučuje, uz normalan unos voća, povrća i nemasnog mesa, su:

  1. Hleb od celog zrna
  2. Ovsene pahuljice
  3. Integralni pirinač
  4. Orasi
  5. Riba
  6. Laneno seme

Jednako su važne voda i kafa, upozorio je on. Žene u menopauzi trebalo bi da prate pravilo broja osam. Da dnevno popiju osam čaša vode od po 250 mililitara, tako će uneti neophodnih dva litra tečnosti.

"Kofein i slatka pića su mnogim ženama oslonac kada im je potrebna dodatna doza energije, ali su loš izbor jer izazivaju pravi rolerkoster šećera u krvi. Isto važi i za energiju, brzo će vas razbuditi šolja kafe, ali nakon toga sledi pad koji će vas ostaviti neraspoloženim i mrzovoljnim. Osim toga, ljuta hrana i pića sa kofeinom mogu da budu okidači za valunge", rekao je on.

(MONDO)

Ne propustite