Petev govorio o pozivu Bilbiji, dotakao se i Pjanića, Đurića, te svojih riječi s početka mandata

Fudbal
Petev govorio o pozivu Bilbiji, dotakao se i Pjanića, Đurića, te svojih riječi s početka mandata
,

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice Lige nacija, na kojem se našlo nekoliko povratnika. 

U naš državni tim vraćaju se Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Haris Duljević, Kenan Kodro, a tu je i Nemanja Bilbija.

- Uvijek sam pokušavao da izaberem najjače igrače koje smo imali u tom trenutku. Malo je proširen spisak. Za 10 dana imamo četiri utakmice. Termin je nekako nezgodan zbog kraja prvenstva, igraču su iscrpljeni i psihički i fizički, ali reprezentacija je iznad svega i mi moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Petev.

Jednog od prisutnih novinara interesiralo je šta se promijenilo od utakmice s Finskom.

- Prvo sam se promijenio ja, na bolje nego prije. Finska nas je sve pogodila. Već smo godinu i po dana zajedno. Moramo biti mentalno zreli. Analizirali smo puno. Opet ću ponoviti šta sam rekao ranije, imamo jako dobre igrače i ja se nadam da maksimalnim zalaganjem svih njih da ćemo ovaj put da budemo bolji, zreliji, pametniji...

Govorio je Petev i očekivanjima od grupe. 

- Šta će biti na kraju, to niko ne zna. Ono što ja mogu obećati je da ćemo mi dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Imamo četiri utakmice, to je maksimum 12 bodova. Svaku utakmicu ćemo ići na pobjedu. Jako je bitan naš pristup.

Situacija s Miralemom Pjanićem.

- Pričao sam i sa njim i svakim pojedinačno. Nadam se da će on biti dobar i pomoći reprezentaciji.

Zbog čega nije pozvan Milan Đurić?

- Pričao sam s njim prije nekoliko dana. Bio je jako čist i iskren razgovor. Nažalost, on završava reprezentativnu karijeru i zbog toga nije na spisku - objasnio je Petev.

Ne propustite